Prognoza meteo pentru weekend. Cum va fi vremea de Moş Nicolae

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Specialiştii atrag atenţia asupra faptului că dimineaţa şi ceaţa se va semnala ceaţa FOTO Mihaela Cojocariu
Specialiştii atrag atenţia asupra faptului că dimineaţa şi ceaţa se va semnala ceaţa FOTO Mihaela Cojocariu

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat că în acest weekend vom avea parte de o vreme frumoasă în aproape toată ţara, cu maxime care se vor situa între 0 şi 14 grade Celsius.

Sâmbătă vremea se va menţine mai caldă decât în mod normal în această perioadă, în special în dealurile subcarpatice din sudul şi estul ţări. Cerul va fi variabil, dar în vestul, nord-vestul şi centrul ţării, precum şi în extremitatea de sud, local vor fi înnorări persistente şi, mai ales dimineaţa şi noaptea, ceaţă, izolat asociată cu burniţă sau ploaie slabă. 

În rest, pe arii restrânse, se vor semnala nori joşi şi ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat. 

Temperaturile maxime se vor încadra între 2 şi 12 grade, în timp ce cele minime se vor situa între -4 şi 5 grade, mai scăzute, spre -6 grade în depresiuni.

În Capitală vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă. Cerul va fi variabil, dar dimineaţa şi mai ales pe parcursul nopţii creşte probabilitatea de a se forma nebulozitate joasă sau ceaţă. Vântul va sufla slab până la moderat. 

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimă va fi de 1...3 grade.

Duminică vremea va fi predominant frumoasă în zonele de deal şi de munte. Cerul va fi variabil, exceptând zonele joase de relief, unde local se va semnala ceaţă sau nebulozitate joasă, posibil persistentă pe tot parcursul intervalului pe spaţii restrânse îndeosebi în Transilvania, Oltenia, sud-vestul Munteniei şi în Crişana. Izolat se va semnala burniţă. 

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona înaltă a Carpaţilor Orientali. 

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 grade în zonele cu ceaţă persistentă şi 14 grade în dealurile subcarpatice ale Olteniei şi Munteniei, iar cele minime se vor încadra, în general, între -6 şi 4 grade.

Şi în Bucureşti vremea se va menţine frumoasă, iar cerul va fi variabil. Temperatura maximă va urca până la 10 grade, în timp ce minimele se vor situa în jurul valorii de 1...3 grade

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite