Societate

articolul anterior articolul urmator

Programarea pentru vaccinarea cu serul Pfizer/BioNTech, reluată de sâmbătă.  156.000 de persoane se vor putea vaccina în următoarele 20 de zile

2
26 Feb 2021 11:49:22
Autor: News.ro
130 de cabinete noi de vaccinare, deschise din 1 martie  FOTO EPA-EFE
130 de cabinete noi de vaccinare, deschise din 1 martie  FOTO EPA-EFE

Comitetul de coordonare a vaccinării anunţă că de sâmbătă se reia vaccinarea cu serul produs de Pfizer/BioNTech, iar în următoarele 20 de zile se vor putea imuniza încă 156.000 de persoane. Din 1 martie se vor deschide 130 de cabinete noi de vaccinare.

”Începând de luni, 1 martie a.c., 130 de cabinete noi devin operaţionale pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech. 156.000 de persoane se vor putea vaccina în următoarele 20 de zile, în aceste cabinete. Capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi”, anunţă, vineri, CNCAV. 

Sursa citată a precizat că programarea pentru vaccinare se va putea realiza începând de sâmbătă, 27 februarie a.c., şi se adresează persoanelor vulnerabile care, potrivit Strategiei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani şi persoanele cu dizabilităţi. 

”Modalităţile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparţinători sau prin direcţiile de asistenţă socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie/ curant, cât şi prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui judeţ în parte, disponibile pe platforma de informare: https://vaccinare-covid.gov.ro”, a precizat CNCAV. 

Sursa citată a menţionat că acţiunea de imunizare a personalului didactic continuă la nivel naţional, până la data de 10 martie a.c., precum şi vaccinarea persoanelor nedeplasabile, care fac dializă, din centrele rezidenţiale, medico-sociale şi a persoanelor fără adăpost. 

De asemenea, în paralel, continuă programarea persoanelor înscrise în procesul de imunizare cu vaccinul produs de compania Oxford/AstraZeneca. 

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşele curente, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, periodic, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei. Pe măsură ce noile tranşe ajung în România, aplicaţia de programare se actualizează şi permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaţionale aflate în etapa curentă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

kalu kalu
26.02.2021, 11:55:22

pai si nu este putin ??? Adica 7800 pe zi ??? Mare succes. Etapa a treia ( a prostilor care nu au avut cum sa se bage in fata), probabil ca urmeaza prin luna mai, cel mai devreme !!! SICTIR !!!

-1 (1 vot)
ana_
26.02.2021, 16:09:36

Noi nu fabricăm vaccinuri, că Institutul Cantacuzino abia a scăpat de soarta demolare+blocuri+vile noi. Ca prin urechile acului. Atâtea doze primim, atâtea facem. În Franța, Sanofi va produce vaccinuri, iar în Elveția se face vaccin Moderna. Noi… primim, că atâta am putut. De data asta nu ne-a mai împiedicat niciun tanc sovietic să „înflorim”. Meritul ne aparține în exclusivitate.

Modifică Setările