Programul spitalelor de Sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adevărul” vă prezintă programul de Sărbători al spitalelor din Bucureşti şi din judeţele Iaşi, Braşov, Constanţa, Cluj, Timiş şi Dolj.

BUCUREŞTI - programul spitalelor de Sărbători

În perioada 31 decembrie 2014 – 4 ianuarie 2015, vor fi deschise 9 spitale şi anume: Spitalul Clinic de

Urgenţă Floreasca; Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti; Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon“;

Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan“; Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni“; Spitalul de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri; Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice; Spitalul Clinic d  Urgenţă pentru Copii

„Grigore Alexandrescu“; Spitalul Clinic de Urgenţă Copii „M.S. Curie“. De asemenea, serviciul de ambulanţă va avea program normal de lucru şi va asigura eliberarea de certificate constatatoare de deces în întreaga Capitală. Solicitările populaţiei vor fi preluate la numărul unic de urgenţă 112.

IAŞI - programul spitalelor de Sărbători

Toate spitalele importante din Iaşi funcţionează după program normal în zilele libere legale de Revelion. Este vorba despre Spitalul „Sf. Spiridon“, Spitalul de Neurochirurgie, Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria“, Spitalul „C. I. Parhon“, Maternităţile „Cuza Vodă“ şi „Elena Doamna“. Urgenţele pentru adulţi vor fi asigurate de către Spitalul „Sf. Spiridon“, cazurile grave fiind preluate de către Spitalul de Neurochirurgie. În zilele libere legale de la sfârşitul anului, ambulatoriile spitalelor din Iaşi vor fi închise.

BRAŞOV - programul spitalelor de Sărbători

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi la cel de Pediatrie, unităţile de primiri urgenţe vor avea program normal de lucru pentru a putea prelua toţi pacienţii care vor avea nevoie de îngrijiri medicale. Şi la Maternitate va fi program normal de lucru. În celelalte spitale se vor asigura linii de gardă, un medic lucrând în permanenţă pe fiecare secţie, astfel încât pacienţii internaţi să primească îngrijirile medicale necesare. În ceea ce priveşte farmaciile, la Braşov va fi o unitate deschisă non-stop, respectiv farmacia Farmacom de pe strada Uranus.

CONSTANŢA - programul spitalelor de Sărbători

Toate spitalele din judeţul Constanţa vor avea asigurată linia de gardă pentru urgenţele medicale, printre care Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, Spitalul de Pneumoftiziologie Constanţa, Spitalul Municipal Medgidia, Spitalul Municipal Mangalia, Spitalul Orăşenesc Cernavodă şi Spitalul Orăşenesc Hârşova. Cu linie de gardă vor funcţiona şi cele patru centre de permanenţă, – Cogealac, Băneasa, Năvodari şi Cumpăna. De asemenea, în judeţul Constanţa vor funcţiona non-stop 13 farmacii private.

CLUJ - programul spitalelor de Sărbători

Direcţia de Sănătate Publică Cluj anunţă că serviciile de urgenţă vor fi asigurate în toate unităţile sanitare publice, pentru toate specialităţile medico- chirurgicale şi stomatologice. În Cluj-Napoca, toate spitalele vor avea serviciul de urgenţă asigurat prin gardă permanentă. Pentru probleme cu dinţii, urgenţele pentru copii şi adulţi se vor rezolva pe strada Cardinal Iuliu Hossu nr. 37. Totodată, în oraş vor asigura serviciul permanent cinci farmacii şi anume: Cynara din Calea Floreşti, Farmacon din piaţa Cipariu, Remedium de pe bulevardul 21 Decembrie, Dona 190 din strada Horea şi Viafarm din piaţa Mihai Viteazu. În oraşele Turda, Câmpia Turzii, Dej, Gherla şi Huedin, serviciile de urgenţă sunt asigurate prin  compartimentele de primiri urgenţe şi camerele de gardă ale spitalelor.

    

TIMIŞOARA - programul spitalelor de Sărbători

Vor avea program normal de lucru Spitalul Judeţean, Spitalul Municipal, Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu“, Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş“, Institutul de Cardiologie, cât şi cele două maternităţi. „Spitalele de urgenţă funcţionează non-stop. Oricine are nevoie se poate prezenta şi va fi tratat de urgenţă sau internat. Singurele secţii în care există program de sărbători este Ambulatoriul, pentru că Policlinica nu lucrează“, a precizat medicul Dan Ilincariu, de la Spitalul Judeţean, cel mai mare spital din Timişoara.

DOLJ - programul spitalelor de Sărbători

La Spitalul Judeţean din Craiova, serviciul de primiri urgenţe va avea program normal, în timp ce pe secţii se va lucra în regim de gardă în zilele libere de Revelion. În regim de gardă se va lucra şi la Spitalul Orăşenesc Segarcea, precum şi la Spitalul din Calafat. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite