PROIECT Maternităţile, obligate să ofere părinţilor instruire post-natală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maternităţile vor fi obligate să ofere părinţilor instruire post-natală FOTO Adevărul
Maternităţile vor fi obligate să ofere părinţilor instruire post-natală FOTO Adevărul

Maternităţile vor fi obligate să ofere părinţilor instruire post-natală, arată un proiect al deputatului PNL Ovidiu Raeţchi, depus la Parlament.

Practic, angajaţii vor fi nevoiţi să îi înveţe pe părinţi  care sunt riscurile de sănătate, manevrele în cazul sufocării copilului, transportul auto pentru sugari sau care sunt beneficiile vaccinării. 

„Prezenta lege impune obligativitatea unei instruiri în maternităţi a părinţilor sau tutorilor privind îngrijorea post-natală a copilului, având ca obiect reducerea riscului mortalităţii infantile şi a riscurilor de sănătate asociate cu o îngrijire post-natală deficitară”, transmite Mediafax. 

Potrivit sursei citate, proiectul de lege arată şi în ce va consta instructajul părinţilor care va fi făcut de un medic sau de un asistent medical. Mai mult, atât părinţii cât şi medicii vor fi obligaţi să semneze, înaintea externării din spital, că instructajul a fost realizat, notează documentul. 

Pentru o mai bună înţelegere a riscurilor medicale post-natale, va fi realizat un video pe care părinţii îl pot viziona în maternitate sau acasă. 

Cheltuielile pentru personalul care va face instructajul pentru şi celelalte cheltuieli necesare implementării acestor măsuri în maternităţi, vor fi asigurate prin bugetul Ministerului Sănătăţii, care va fi suplimentat cu sumele necesare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite