articolul anterior articolul urmator

Proştii-destepţi şi destepţii-proşti din sănătate

10
13 Mar 2018 10:11:17
Sorin Paveliu

10 Comentarii

Mircea B.
13.03.2018, 13:53:50

Sorin Paveliu N-au fonduri, domnule Paveliu ! Alde-pesediștii v-au facut promisiuni mincinoase. Dvs, cei din sanatate, toti bugetarii, in general, i-ati crezut si i-ati votat masiv si ni i-ati adus pe cap! Asta e! Ca sa parafrazez titlul Dvs, prostii-destepti au promis, desteptii-prosti au crezut ! Fără supărare. Ei au vrut sa-si rezolve problemele lor personale cu justitia. Pentru asta au promis luna de pe cer. Bugetarii i-au crezut si i-au votat. Ajunsi la puterea s-au ocupat doar de problemele cu justitia. De sigurantă, si-au triplat acolo sus salariile si gata. Au taiat toate investitiile si au acoperit niste gauri. Au limitat sporurile la 30%. Maririle de 25% nu aveau de unde le da, au facut semecheria cu iti dau 25% si ti-i iau inapoi. La primarii le-a vandut franciza centrala : puneti ce impozite vreti, taiati investitiile si dati-va ce salarii vreti. Au lăsat separat sanatatea si invatamantul că le-a fost frică , fiind domenii bine organizate sindical (asta i-a speriat, nu importanta, prioritatea). Si...nu au bani. Si vă păcălesc. Va dau cu mâna "de mărire" și vă iau cu cea " de sporuri". Ce soluție v-au sugerat? Pai, aia care a fost sugerata si primăriilor : puneti impozite si Dvs , domnule doctor! Că, de fapt asta semnifică plata unor servicii in spitale, pentru pacientii care au platit CASS conform legii, nu? Numai să fie cine să va platească. Cu explozia prețurilor, cu un mediu privat impovarat de taxe (taxa part time e sfidatoare !) , lipsit de forță de muncă calificată (eu prognozez că in 10 ani aici vor ramâne doar cateva multinationale cu angajati vietnamezi si pakistanezi si o armata de pensionari)..ce să așteptam? Cât despre ce se intâmplă in spitale... cu alta ocazie.

+2 (2 voturi)
Sorin Paveliu
13.03.2018, 14:59:09

In mare aveti dreptate insa am o parere usor diferita in ceea ce priveste reaua intentie. Dragnea s-a laudat in repetate rinduri ca programul de guvernare este ”al sau”, in sensul ca a avut o contributie semnificativa, ca l-a inteles si l-a aprobat politic insa integratorul, motorul a fost Darius Vilcov. Este o simpla supozitie. Insa amatorismul afacut sa fie amestecate populisme cu fapte concrete. Majorarile propuse poate au fost initial in vedere. Dupa ce au inceput sa numere banii s-au prins ca propunerile sunt aberante fara o crestere economica sustenabila si reala. Si de aici au inceput aberatiile, cirpelile si mai ales amatorismul. Am convingerea ca pe cei din Ministerul Sanatatii nu i-a intrebat nimeni in mod serios cum stau treburile, daca sunt fezabile modificarile. Ca sa ne mentinem in proverbe cu prosti - ”Un prost stie mai multe despre casa sa decât un întelept despre casa altuia.” Si uite asa ajungem la timpul prezent si numai miine nu-i poimiine, si fluturasii ar trebui sa zvoare prin spatiul public. Vom vedea.

Marcel Cristea
13.03.2018, 14:03:41

Government institution should be free of organized labor union, it should be illegal to have the union negotiating labor contracts with the politicians who can not in good fate negotiate taxpayers money in exchange for votes; practically the politicians are buying votes with taxpayers money. This is the reason government employees earn more money that people in the private sector. In the private sector is a different story, the owner or the shareholders are negotiation their own money.

+1 (1 vot)
dorin valeriu domuta
13.03.2018, 18:47:46

In sfarsit, cineva care se pricepe spune lucrurilor pe nume 1

Vlad Slăvoiu
13.03.2018, 19:18:30

Dacă este adevărat în general ce am constatat eu, anume că măririle salariale sunt subvenționate din Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, atunci într-adevăr ministrul are tot dreptul să le spună celor care beneficiază de ele că de-acum chiar că nu mai au nicio scuză să pretindă sau să primească atenții sau plăți neoficiale.

0 (2 voturi)