Societate

articolul anterior articolul urmator

Proşti şi corupţi

12
19 Aug 2020 22:05:06
Adrian Majuru

Motto: „Ceea ce este de folos duşmanului, îţi dăunează ţie; iar ceea ce îţi este ţie de folos dăunează duşmanului”(Niccolo Machavelli 1469-1527)

Adversarul exterior jubilează, iar adversarul interior subminează! Aici ne aflăm acum! Tragedia este că această autro-dărâmare a României apare drept propria noastră operă sinucigaşă: în primul rând că o patronează partide şi guverne alese prin vot de noi înşine, în al doilea rând pentru că nici un economist, nici un sociolog şi nici un politolog şi nici un istoric nu semnalează conspiraţia şi în al treilea rând pentru că de nicăieri nu apare să se formeze un partid protestatar şi să se organizeze o reacţie de salvare. Dovadă de incapacitatea egală cu trădarea este falimentul social precedat de falimentul moral. Direcţia spre bine are trei duşmani: răii care nu vor, proştii care nu înţeleg şi epuizaţii care nu pot. Dare ce facem atunci când cele trei nefericite realităţi sunt prezente în aceeaşi persoană decidentă?

Oamenii de bine se văd mai puţin în cuvinte şi intenţii şi mai mult în fapte şi rezultate. Oamenii născuţi şi educaţi pentru bine: acceptă discuţia şi pe parcurs evoluează de la critică la colaborare. Nu este cazul clasei politice româneşti. Oamenii născuţi şi dresaţi pentru rău: încep cu cearta şi pe parcurs elimină şansele şi concentrează riscurile. Aşa este clasa politică românească. Semnele distinctive ale unei clase politice lovită de incapacitate în viaţa publică şi în activitatea politică sunt următoarele: dificultatea de a se decide; starea continuă de agitaţie; pasiunea pentru amănunte; instabilitatea psihică; sărăcia de imaginaţie; prostia nedublată de stăruinţă, duplicitatea descoperită, uşurinţa de a ofensa.

Particularitatea definitorie a proştilor este să se simtă mulţumiţi şi fericiţi cu prostia. Iar particularitatea definitorie a nebunilor este să-şi repete mereu erorile şi să-şi creadă dezastrele a fi triumfuri. Proştii se angajează inconştient întrucât nu sesizează realităţile şi le înlocuiesc cu iluzii. România pare să fie pe un drum bizar şi periculos, nenumit şi ne-explicat: adică acela de a se păstra vechiul conţinător statal pentru un alt conţinut naţional! Şi, în acest proiect, este mai de folos duşmanilor din exterior ca românii să continue a exista ca populaţie subalternă de salahori, servitori, cerşetori, handicapaţi şi şomeri. Măscăricii, saltimbancii şi clownii ne distrează cu veselul lor politicianism dar ei sunt anume plătiţi ca diversiune şi anestezie.

În evidenţă exemplificativă, iată semnele autodistrugerii prin incapacitate în viaţa publică şi activitatea politică:

- Dificultatea de a se decide

- Starea de continuă agitaţie

- Pasiunea pentru amănunte

Instabilitatea psihică

- Sărăcia de imaginaţie

- Prostia nedublată de stăruinţă

Duplicitatea descoperită

- Uşurinţa de a ofensa

Aici ne aflăm acum.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

Vanatorul/d.c.
19.08.2020, 22:33:41

Motto: ”Datorita lui Iohannis, Orban, Vela, Tataru si celorlalati impostori si escroci habarnisti care-si spun ”liberali”, romanii nu mai traiesc intr-o democratie ci intro..ideocratie cleptocratica.” (Vanatorul/d.c., 2020:) ”Regimul actual (limberalo-iohannisto-neosecuristic-n.m.) este prostocratic nu pentru ca ar fi al celor multi, ci pentru ca este al unor neispraviti selectati fara cetateanul simplu care este, în definitiv, fiecare. Este un regim securist – cel mai securist dupa 1989! – în care s-au “recuperat” tehnici detestabile ale national-socialismului si comunismului. Ostracizarea pluralismului, controlarea de sus a justitiei, guvernare prin stari de alerta, instrumentarea serviciilor secrete si pervertirea valorilor Europei postbelice se dezvaluie tot mai mult ca miez al regimului. Cine compara matur faptele, își da seama cât de incapabili sunt decidenții României actuale sa asigure un stat democratic, inovativ si responsabil si sa-l reprezinte. Iar o astfel de incapacitate se platește din greu.” (Andrei Marga)

-1 (11 voturi)
Vanatorul/d.c.
19.08.2020, 22:35:17

”intr-o”, ”idiocratie cleptocratică”

-2 (8 voturi)
Ce ar spune Isus
19.08.2020, 23:49:32

Turnatorul/d.c. vine sa isi verse ideologia otravita de turnator... meri ma acasa.

0 (10 voturi)
Panait George
19.08.2020, 23:13:41

Aici v-ati aflat din totdeauna. prosti dar multi nu apartine 2020...apare in literatura de mult timp. o tara saraca care a crezut ca solutia comunista le rezolva problema...adica daca furi de la bogati si dai la saraci, ai rezolvat problema. ei, uite ca nu ai rezolvat-o ci ai acutizat-o. Intr-adevar, romania nu poate avea un alt destin decit corea de nord cu institutiile comuniste si cu oamenii de pe vremea lui ceausescu, dar, de ce sa nu-i lasam sa viseze. daca ar fi functionat ecuatia...produci sau dispari...n-am mai fi avut dinozauri pe functii bugetare angajati pe viata. nici unul nu a produs mai mult decit a consumat. daca legea asta iti baga repede mintile in cap ca privat, la stat mai dureaza nitel pentru ca bugetul de stat e nelimitat. cine vede partide e un visator incurabil...nu exista nici un partid...se duce batalia pe bugetul de stat si pe functiile aferente. asta ar fi la o prima vedere. la alta, mai profunda...justitia nu e o notiune abstracta ci strict legata de cine e sef. adica, nu e rau daca-i dai lui unul in cap sau il furi....nu asta e problema romanului....daca stii pe cineva care sa-l mituiasca sau santejeze pe judecator, se cheama ca esti curat ca lacrima. multe de spus, dar chiar nu vad rostul

+9 (9 voturi)
petre ion
20.08.2020, 06:43:11

Din pacate,aveti dreptate domnule Majuru.Mi-e greu sa gasesc argumente contra! Cu respect va atrag atentia ca au mai fost persoane din viata publica care au tras un semnal de alarma in legatura cu conspiratia descrisa de dv.Va recomand sa cititi articolele domnului economist Ilie Serbanescu din Romania Libera,tot ceea ce a scris n-a avut niciun ecou.

0 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (12)

Modifică Setările