Societate

articolul anterior articolul urmator

Protecţia oferită de vaccinul anti-COVID de la Moderna scade în timp STUDIU

3
16 Sep 2021 20:32:52
Autor: Daniela Serb
Serul anti-COVID produs de compania Moderna îşi diminuează eficacitatea în timp
Serul anti-COVID produs de compania Moderna îşi diminuează eficacitatea în timp

Datele unui studiu extins pe vaccinul propriu anti-COVID-19 realizat de Moderna Inc arată că protecţia scade în timp.

Studii recente au sugerat că vaccinul produs de Moderna ar fi mai bun decât cel similar produs de Pfizer şi de partenerul său german, BioNTech SE, în ceea ce priveşte menţinerea eficienţei pe parcursul timpului, scrie Agerpres.
 
Diferenţa ar fi fost legată de doza mai ridicată de ARN mesager (mARN) din vaccinul Moderna şi de intervalul uşor mai mare dintre prima şi cea de-a doua inoculare.
 
O analiză publicată miercuri de compania Moderna arată însă că lucrurile nu stau aşa: Se pare că protecţia oferită persoanelor imunizate în urmă cu 13 luni e mai mică, în comparaţie cu cele imunizate acum 8 luni. Analiza urmează să fie supusă evaluării specialiştilor independenţi. 
 
Moderna a aplicat la 1 septembrie o solicitare pentru obţinerea autorizaţiei pentru o a treia doză de rapel pentru vaccinul său, din partea Administraţiei americane pentru Alimente şi Medicamente (FDA).

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Kelemen Jakob
17.09.2021, 10:18:38

Serul este experimental. Cum virusul sufera mutatii degeaba ai ser ptr varianta din ianuarie .

-11 (11 voturi)
Realist
17.09.2021, 10:37:50

Citesc articolul, o data, de doua ori - ceva nu se leaga: se compara mere cu pere (recte eficienta celor doua vaccinuri cu durata protectiei Moderna). Intru pe sursa indicata (bravos Daniela Serb - putini autori o indica in textele lor) si citesc in mare aceleasi informatii, DAAAAR .... identific si singura propozitie originala introdusa de autoare : "O analiză publicată miercuri de compania Moderna arată însă că lucrurile nu stau aşa" - propozitie care dinamiteaza logica articolului: NU figura in textul Agerpres asa ceva !! In realitate, nu exista nicio relatie logica intre cele doua parti ale articolului: una face trimitere la comparatia dintre cele doua articole, cealalta la durata imunitatii vaccinului Moderna (firesc in scadere in timp, ca si la celelalte vaccinuri). QED

+10 (10 voturi)
Realist
17.09.2021, 10:43:30

Update: "Un studiu prezentat joi de Ministerul Sănătăţii din Israel arată că nivelul de imunitate împotriva coronavirusului al celor care au primit a treia doză de vaccin de la Pfizer este de zece ori mai mare, decât la cei care au primit a doua doză în urma cu mai puţin de cinci luni, relatează EFE."

+10 (10 voturi)
Modifică Setările