Protest la Ambulanţă. Sindicaliştii, nemulţumiţi de starea ambulanţelor, de scăderile salariale şi de lipsa de personal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ambulanta

Sindicaliştii de la Ambulanţă ies în stradă pe 28 septembrie. Nemulţumiţi de reglementările referitoare la salarii aceştia vor organiza un miting de amploare, în speranţa ca vor sensibiliza guvernul şi că vor soluţiona o parte din revendicări.

Potrivit unui comunicat de presă, angajaţii care vor participa la protest vor purta echipamentul de lucru obligatoriu. 

„Locul de adunare va fi stabilit de comun acord cu conducerea unităţii, fără a fi blocat accesul la ieşire şi intrare a ambulanţelor operative”, se arată în document. 

Concret, la ora 11, ambulanţele care vor fi în aşteptare vor folosi sisteme acustice şi luminoase timp de 30 de secunde. La ora 12, acţiunea de protest se va încheia, prin folosirea sistemelor acustice şi luminoase ale ambulanţelor aflate în aşteptare timp de un minut. 

Starea parcului auto şi deficitul de personal, printre nemulţumiri

Principala nemulţumire a sindicaliştilor e legată de salarizare. Aceştia susţin că veniturile lunare ale personalului din sistemul sanitar, respectiv din serviciile de ambulanţă, se vor diminua de la 1 ianuarie  2018, odată cu aplicarea regulamentului de sporuri. Pierderea tichetelor de masă va duce şi ea la diminuarea salariilor de la 1 ianuarie 2018. De asemenea, sindicaliştii sunt nemulţumiţi şi de situaţia şi starea parcului de ambulanţe din Serviciile Publice de Ambulanţă. 

Potrivit acestora, la starea actuală a parcului de ambulanţe, învechit, duce lipsa de continuitate în achiziţia anuală de suplimentare şi înlocuire a ambulanţelor, program demarat în 2007. Achiziţia ultimului lot de 300 de ambulanţe a fost de asemenea întreruptă, mai notează documentul, care evidenţiază şi bâlbâiala şi incapacitatea Ministerului Sănătăţii şi Ministerului de Interne să încheie un contract-cadru pe patru ani în achiziţionarea a 4.000 de ambulanţe pentru serviciile de ambulanţe şi SMURD. 

Şi deficitul de personal este o problemă majoră, notează sindicaliştii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite