Societate

articolul anterior articolul urmator

Proteste în Piaţa Victoriei: Sindicaliştii de la Cartel "Alfa" vor modificarea Codului de dialog social şi creşterea salariului minim

0
4 Oct 2012 12:31:22
Autor: adevarul
Proteste Cartel "Alfa". Arhivă
Proteste Cartel "Alfa". Arhivă

Protestele organizate săptămâna aceasta de Cartel "Alfa", în toate judeţele, se încheie cu mitingul din Bucureşti, Piaţa Victoriei. Sindicaliştii cer USL să-şi respecte promisiunile făcute înainte de preluarea guvernării, adică să modifice Codul de dialog social, să crească salariul minim pe economie şi să creeze locuri de muncă.

Principala revendicare o reprezintă modificarea Codului de dialog social, o lege care cuprinde reglementările referitoare la sindicate şi patronate, precum şi la contractele colective de muncă.

Guvernul Ponta a avut o tentativă de modfiicare şi un proiect elaborat de autorităţi şi sindicalişti a fost lansat spre dezbatere publică, puţin timp după venirae la putere a USL.

Proiectul a stat pe site-ul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS) până când cei de la FMI au solicitat scoaterea lui, deoarece o schimbarea a actualului Cod (adoptat în timpul Guvernului Emil Boc) ar încălca acordul semnat de România.

O a doua cerere a sindicaliştilor este ca salariul minim pe economie să crească, de la 1 ianuarie 2013, la 850 de lei, faţă de 700 de lei, cât este acum.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările