Societate

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Pufulica TVR, oaia discriminatorie a americanilor

100
13 Dec 2013 18:25:32
Eugen Tănăsescu

Pufulica de la TVR 3 a cam făcut-o...de oaie, prin colindul antisemit. Amenda CNA, reacţiile prompte ale diverselor instituţii, inclusiv a BOR, dar şi o posibilă amendă şi din partea CNCD sunt perfect justificate. Scuzele prezentate de TVR sunt şi ele binevenite şi, sper, învăţătură de minte pe viitor.

O paranteză. Nu am înţeles bătutul obrazului BOR pentru greşeala TVR. Poate o dorinţă de a-i plăti pentru amestecul unor slujitori cu legionarismul?!  Resentimentarismul nu poate fi însă o soluţie, dar, creştineşte, să zicem că am întors obrazul.

Cu toate acestea, când intră în joc Ambasada SUA, există o întrebare legată de promptitudinea reacţiilor în raport cu sensibilitatea comunităţii evreieşti, repet, pe deplin justificată dată fiind suferinţa acestui popor.

Vedeţi mai jos despre ce este vorba.

Ştie cineva răspunsul?

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

100 Comentarii

Ciprian Apetrei
13.12.2013, 19:13:01

Poate merita pomenita in acest context propunerea lui L. Bolcas, fost lider PRM si anti-semit, anti-maghiar, etc. notoriu, din partea PSD pentru un post de judecator CCR . Mi se pare mult mai grav.

+2 (4 voturi)
calu
13.12.2013, 19:17:02

Pai,este normal ca politistul planetar sa se inflameaze cand cineva,chiar si un simplu Pufulica tvr 3de Romania ,arunca cu" glume"-n capul evreilor.Parerea mea este ca gluma(cenusa inteleasa de...unii) nu a fost chiar asa ...daunatoare,dar.....Politistul planetar dispune de cele mai destupate capete de evreu,majoritatea bancherilor ,bogatanilor israelieni sunt pe pamantul politistului planetar.De bietii romani,romani plecati pe afara,la munca zic,rad si primesc nu numai cenusa-n cap ci si jigniri,discriminari grave,nimeni nu intervine,iar politistul planetar nici macar nu-si pleaca ochii la asa discriminari ca na.... doara romanii nu sunt evrei.Nu mai zic de ceea ce se intampla,asa cum bine a specificat si preotul Tanasescu,pe alte meleaguri ,p"acolo unde se trece direct la decapitari pentru...te miri ce fapte,iar politistul planetar tace...malc,de ce ...tace?Poate ca nu are interesul...material, asta cred c-ar fi si unul dintre motivele interventiei ...politistului planetar.Deci,parerea mea,hai ca nu i-a lovit chiar asa tare,Pufulica de tvr 3 nu a depasit viteza ...discriminarii,zic eu.

+8 (8 voturi)
Paun Al
13.12.2013, 19:28:08

Ideea ca evreii sunt vinovati de moartea lui Iisus este veche , de doua mii de ani Papa , ca si ierarhi ortodoxi de abia acum au exonerat de vina poporul evreu. Dar in mentalul crestin ideea s-a inradacinat. Cea ce nu au inteles crestinii este ca la rau nu raspunzi cu ura , cu "afurisenie' , ci cu iubire. Aceasta este esenta invataturii. Nu cred ca cei ce au compus colindul si-au propus sa faca un colind antisemit . Iar reactia presei , a autoritatilor este disproportionata . Nu cred ca revoltatii au studiat fenomenul blestemului la romani.... Dar nu religia cara are la baza Biblia prezinta poporul eveu ca -"poporul ales" , poporul "cel mai important' ? Mentalitatea se pare ca este inradacinata ...asa ca daca poporele "secundare ' au parte de tragedii , de orori...e problema lor . Asta este mentalitatea cultivata inclusiv de biserica ( evreii popor ales) ... asa ca va intrebati degeaba . Ar trebui sa invatam de la ei perseverenta , eficienta cu care isi apara valorile , cu care le cultiva ...si dupa cum vedeti le impun. Noi pentru ce valori luptam cu atata determinare ,cu atata hotarire?

+2 (2 voturi)
Taunul 77
13.12.2013, 20:08:07

La aia de la TVR 3 n-ai ce sa le ceri. Sunt si ei niste carnatari carora stapanii din USL le-au dat un os de ros!

-2 (4 voturi)
Menumorut
13.12.2013, 20:13:06

In timpul asta in Israel...o evreica de origine etiopiana, deci de culoare neagra. nu a fost acceptata ca donatoare de sange...Adicatelea i s-a spus ca sangele de evreu negru nu-i bun pentru evreul alb... Dupa ceva scandal i-a fost acceptat sangele dar i s-a spus (si de fapt nu ei..ci opiniei publice..adica evreilor puri...) ca sangele ei nu va fi folosit... Deci exista in cadrul semitilor...o ura interna de rasa..? Si se ataca pentru un colind..? Si zic ca numai Hitler era rasist... Disproportionata reactie... Cum nu am fost de acord cu Inchiztia si cu ce au facut crestinii prin America de Sud..in numele unei superioritati izvorata si ea din vremurile in care au fost victime, ei bine tot asa consider ca reactia asta la gesturi mici este nepotrivita si in loc sa combata antisemitismul, mai degraba ii da apa la moara.. Ambasada americii ar trebui sa se ocupe de manifestarile rasiste din SUA....inainte sa "reactioneze" la asa ceva...

+10 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (100)

Modifică Setările