Putem să dăm foc drapelului naţional?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea cetăţenilor întregi la minte ar sări ca arşi (în special azi): cum Dumnezeu să faci aşa ceva, şi (mai ales) să rămâi şi nepedepsit?! Păi... simplu, conform Legii. Româneşti şi americane, de pildă. E drept, foarte multe alte ţări democratice incriminează, în varii forme, un astfel de gest dement, confundat de mulţi (inclusiv de oameni de dreapta; prostia nu are doctrină...) cu „sfânta libertate de exprimare”.

Argumentele susţinătorilor acestei ciudate forme de autodafe sunt la fel de sofistice ca şi cele ale califului Omar, un alt adept al liberei exprimări, stiţi, tipul acela impetuos şi înţelept care a condus Marea Expansiune Arabă şi a decis sa incendieze Biblioteca din Alexandria, în Anul Domnului 640 (mă rog, nu e absolut sigur ca fix aşa a fost, dar despre ce oare putem fi absolut siguri, în istorie...?). 

Adicătelea, dacă cumva te oftici că a câştigat PSD-ul alegerile (ptiu, drace...!), de exemplu, poţi ieşi în piaţa publică (recomandabil într-una în care există un monument închinat eroilor neamului - indivizii ăia care au murit ca fraierii, de-a lungul istoriei, cu gândul la ţară şi la tricolor-) şi incendia drapelul, liniştit, în numele liberei exprimări, fără riscul de a primi barem o amendă!

Argentina, Austria, Brazilia, Croaţia, Finlanda, Franţa, Germania, Israel, Italia, Japonia, Mexic, Noua Zeelandă, Norvegia, Portugalia, Suedia, Elvetia (aici, doar dacă steagul e instalat de autorităţi), la un simplu „research” pe Google, sunt doar o parte din ţările democratice (unele chiar date naibii de democratice), care nu permit să dai foc steagului naţional!

Dar pentru hipsterul universal şi liber-cugetător, încă îndurerat după moartea subită a mult-iubitului „cârmaci” Fidel, astfel de simboluri ce ţin de noţiuni vetuste, precum patrie, eroi, drapel etc, sunt mofturi, nu valori, şi fac cam cât şi cele ale peste un miliard de musulmani, pe care s-au pişat entuziaşti, atunci când au luat apărarea imbecililor de la Charlie... Ironia soartei, aceiaşi hipsteri - cică - apără azi drepturile musulmanilor, în faţa duşmanului omenirii, Trump... (în paranteză fie spus, vedeţi, dragi hipsteri, dacă n-aţi fi fost atei spălaţi pe creier, şi aţi fi crezut în Dumnezeu - măcar aşa, ca „forţă pozitivă”, ca-n Războiul Stelelor -, nu v-aţi mai fi chinuit acum atât să-l denumiţi pe Trump: e Anti-Hristul, clar!).

Un alt pseudo-argument pe care l-am întâlnit în sofisticata argumentaţie „pro-incendiere”, e acela că dacă e steagul tău, proprietate privată -cum ar veni-, poti face ce vrei cu el, e al tău, pe persoană fizică, te poţi şterge şi la cur cu el! De acord, asta e din ciclul „ce nu se ştie nu există”, deci poţi face orice cu respectiva bucată de pânză (ordinară, de regulă), însă atâta timp cât nu te vede nimeni! Dar dacă comiţi o impietate ca asta în public, dincolo de faptul ca eşti un măgar nenorocit care nu dă doi bani pe sentimentele a milioane de concetăţeni, rişti să ţi se rupă şi urechile! Sper!... În lipsa unui Stat care să apere aceste legitime sensibilităţi...

Dragi incendiatori prin vocaţie, la propriu şi la figurat, steagul naţional e mai mult decât ce se poate vedea şi pipăi! Ştiu, nu sunt chiar atât de naiv, as putea să scriu sute de pagini, şi tot n-aţi întelege... Asta e. În acelaşi timp însă, cei care nu şi-au pierdut complet minţile, nu au nevoie de argumentele mele...

...aşa că mă pregătesc să merg la Defilare, şi jur sa rup urechile oricărui „batjocoritor” de drapel pe care-l văd... e şi Drapelul meu, şi va fi, forever, chiar dacă l-aţi cumpărat voi, de la chinezi sau de aiurea!

La Mulţi Ani România!

Şi trăiască TRICOLORUL!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite