Puţină ecologie şi multă ipocrizie

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mă număr printre cei care consideră respectul faţă de mediu un atribut al civilizaţiei. Avem responsabilitatea de a ne implica în protejarea naturii şi în aspectele care ţin de calitatea vieţii. Pe de altă parte, nu prea mă dau în vânt după ecologia „de duminică”, o reţetă cu aromă de marxism post-modern şi miros de ipocrizie.

Recent a avut loc evenimentul denumit „Earth Hour”. Nu sunt foarte în temă, dar am înţeles că are legătură cu consumul de curent electric şi protejarea planetei. Cum nu sunt adeptul jumătăţilor de măsură, propun să renunţăm pe scară largă la folosirea curentului electric, dacă tot vorbim de protejarea planetei. Propun, de exemplu, să închidem toată alimentarea spitalelor din Bucureşti: toate aparatele care uneori salvează vieţi, toate dispozitivele care se pare nu ne sunt de niciun folos. Pe cale de consecinţă, propun să renunţăm la toate descoperirile ştiinţei medicale din ultimele decenii. În plus, cred că folosirea calculatoarelor sau a telefoanelor ar trebui interzisă, având în vedere modul în care sunt alimentate. Ori suntem ecologişti ori nu mai suntem? Şi topirea gheţii de la pol şi încălzirea globală ar trebui subliniate mai des. N-are importanţă că nu există unanimitate în lumea ştiinţifică; atunci când ai o idee fixă nu te poţi abate de la ea.

Ultima găselniţă e renunţarea la carne. E tare periculoasă şi injectată cu prostii. În loc de asta, savuraţi fructele, toate sunt naturale. N-are importanţă că orice nutriţionist de bun simţ va spune că alimentaţia variată e cea raţională. Şi în general visaţi la produse „naturale”. Din nou, n-are importanţă că populaţia mereu în creştere a planetei e imposibil de hrănit fără crearea de mâncare mai mult sau mai puţin „artificială”.

Aşa că: la peşteră, că tot vine primăvara şi se întunecă din ce în ce mai târziu. Nu aveţi nevoie nici de opaiţ, că şi ăla poluează. Iar dacă vi se face foame, culegeţi ceva dintr-un copac sau mâncaţi iarbă. Am spus să o mâncaţi, nu vă gândiţi la prostii!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite