Societate

articolul anterior articolul urmator

Raed Arafat: În mall nu se va mai putea intra decât cu certificatul verde

19
22 Oct 2021 17:27:41
Autor: News.ro
Dr. Raed Arafat, şeful DSU
Dr. Raed Arafat, şeful DSU

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, vineri, după şedinţa de Guvern, că accesul în mall-uri va fi permis, începând de luni, doar în baza certificatului verde sau a dovezii trecerii prin boală. El a explicat că în magazinele esenţiale, alimentare sau farmacii, va fi permis accesul şi celor nevaccinaţi, dar trebuie să meargă în farmacii din afara centrelor comerciale mari.

Accesul în toate zonele care nu sunt esenţiale se va face numai cu certificatul verde, pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală, iar pentru magazinele esenţiale, se poate intra fără certificat verde, a spus Arafat la Palatul Victoria. 
 
”Dacă nu ai certificat verde, mergi la farmaciile care nu sunt în mall. Dacă nu ai certificat verde, mergi la magazine care nu sunt în mall”, a spus Raed Arafat. 
 
El a precizat că esenţiale sunt magazinele care comercializează alimente. ”În rest, în mall-uri se intră cu certificat verde”, a mai spus Arafat.
 
Secretarul de stat a precizat că în cazul copiilor sub vârsta vaccinării, aceştia nu pot intra în zonele unde se impune obligativitatea certificatului verde decât dacă sunt însoţiţi de adulţi care sunt vaccinaţi.
 
În clădirile publice, oficiale, este obligatorie prezentarea cefrtificatului verde pentru vaccinat sau cel trecut prin boală sau testat, pentru toţi cei care nu lucrează în acea clădire. ”Oamenii care vin cu treabă vor trebui să prezinte certificatul”, a spus el, arătând că, în cazul clădurilor private cu peste 50 de persoane, la fel se va prezenta certificatul verde, dovada trecerii prin boală sau cu test. 
 
În privinţa angajaţilor, Raed Arafat a precizat că prevederea nu poate fi făcută prin Hotărâre de Guvern, ci prin modificare legislativă, propunerea legislativă fiind deja trimisă la Parlament. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

19 Comentarii

Decebal Burebista
22.10.2021, 17:48:22

noaptea minţii....sper să fie dat în judecată de toţi agenţii comerciali care operează în incinta mallurilor

-6 (16 voturi)
Adrian Foangǎ
22.10.2021, 17:58:49

Plang burgerii grasi si gustori, si toalele, pantofii, parfumurile fake din mall-uri. Nu mai vin bombardierii si pitzy sa cumpere. O sa fie greu...

-6 (14 voturi)
Alexe Radu
22.10.2021, 18:13:01

Puscarie si retragerea cetateniei , asta ar trebui sa fie in mod normal si civilizat viitorul dlui. tovaras Arafat .

-7 (15 voturi)
Tomescu Tom
22.10.2021, 18:23:34

În Parlament ...cu ce fel de certificat vor intra parlamentarii ??? Sau le este suficientă super imunitatea lor ..?? Angajații instituțiilor statului ... vor avea, și ei, obligatoriu , certificate colorate ????? . Până la urmă, obligativitatea asta ...va fi doar pentru unii dintre noi ??? O dăm iar în dublu/ triplu standard ????

-2 (4 voturi)
Tomescu Tom
22.10.2021, 18:44:23

Madam Șoșoancă ...poate intra în mall fără certificat de vaccinare ? 😜

+2 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (19)

Modifică Setările