Raed Arafat: Datele statistice privind consumul de droguri conturează o piaţă naţională în continuă dezvoltare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO MAI
FOTO MAI

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, doctorul Raed Arafat, spune că datele statistice privind consumul de droguri în Uniunea Europeană arată că acesta este în creştere.

Potrivit oficialului, sunt identificate pe teritoriul naţional toate tipurile de droguri, inclusiv cele sintetice, concomitent cu creşterea prevalenţei consumului, aspect ce reclamă o abordare promptă atât din perspectiva sănătăţii publice, dar şi a siguranţei stradale.

Arafat a menţionat că Agenţia Naţională Antidrog a fost creată ca instituţie în subordinea Ministerului Afacerilor Interne, rolul acesteia fiind acela de a oferi un răspuns „pro-activ, coordonat, rapid şi eficient” al instituţiilor statului, adaptat evoluţiei fenomenului drogurilor din România, dar şi din UE.

„Consumul şi traficul de droguri, ca fenomen caracterizat de provocări tot mai mari la nivel global, reprezintă unul dintre principalele riscuri şi vulnerabilităţi identificate la nivel naţional, fiind vizat cu prioritate pe dimensiune de ordine publică în strategia de apărare a ţării. Traficul şi consumul de droguri, ca ameninţare asimetrică, se manifestă la nivel social şi surprinde atât prin faţetele multiple de acţiune neconvenţionale, dar şi prin implicaţiile în planul ordinii publice şi al securităţii interne şi naţionale”, a explicat secretarul de stat, potrivit Agerpres. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite