Societate

articolul anterior articolul urmator

Raed Arafat, despre discuţiile din Europa în privinţa impunerii măştilor FFP2: „Protejează cel mai mult, dar se pune problema costului”. Ce măşti recomandă şeful DSU

5
23 Jan 2021 18:05:41
Autor: George-Andrei Cristescu
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Raed Arafat a clarificat faptul că în România nu se discută despre impunerea măştilor FFP2, în condiţiile unor dezbateri în acest sens din Germania, relatează Digi 24. OMS a transmis că măştile folosite până în acest moment, cele chirurgicale, ca şi cele reutilizabile, sunt eficiente şi în faţa versiunii mutante a coronavirusului.

„Ştiu aceste discuţii, cel puţin din partea Germaniei, nu ştiu dacă sunt astfel de recomandări şi din partea altor ţări. Clar că aici se doreşte o protecţie maximă şi o limitare maximă a răspândirii. Ştim că o mască medicală, chirurgicală, protejează mai mult decât o mască de stofă şi ştim că o mască FFP2 protejează mai mult decât o mască chirurgicală, dar aici intervine problema costului”, a declarat la Digi24 Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.
 
„Problema suportării costului de către cetăţean - nu ştiu câţi oameni vor putea să suporte achiziţionarea unor măşti FFP2, de exemplu, continuu, pe o perioadă de câteva luni, deci de aici cred că rezultă foarte multe discuţii şi trebuie să vedem şi dacă în alte ţări aceste reguli vor fi solicitate sau vor fi impuse”, a spus Raed Arafat.
 
Şeful DSU explicat că în general, în ceea ce priveşte măsurile sanitare din pandemie, în ţările UE nu au existat reglementări care să fie aplicate în aceleaşi timp, dar anumite reguli au ajuns să fie impuse şi în celelalte ţări. Totuşi au existat şi măsuri specifice aplicate doar în anumite ţări.
 
„Trebuie să vedem justificarea ştiinţifică, medicală, ce spun organizaţiile specializate în acest domeniu şi să vedem dacă într-adevăr se justifică la modul serios să se facă un astfel de pas”, a menţionat Raed Arafat, precizând că o astfel de discuţie nu există în acest moment în România.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Bank Arly
23.01.2021, 18:15:23

34,90lei / Unitate TVA inclus

-6 (14 voturi)
Edmond Wolf
23.01.2021, 19:39:34

Minunat. Trebuie sugerat lui Cîțu că ar fi eficiente. Oricum nu știe dacă sunt sau nu. Cu ele pe figură am trăi ca și n-am fi în pandemie. Imediat seniorul Câțu să ceară niște împrumuturi pentru măști FFP2 pentru cetățenii defavorizați care să ajungă la aceștia cum au ajuns și cele neconforme din prima tură. Ce idee minunată, nu? Le vor plăti strănepoții noștri care vor fi mâncători de iarbă resetată. Pentru guvernanți obligatoriu să fie de aceeași culoare ca partidul. Să nu cumva să greșim ținta când aruncăm cu ouă clocite și tomate stricate.

-6 (14 voturi)
TIBI
23.01.2021, 19:12:23

UN UZAT SIONIST GRIJĂ MARE

0 (4 voturi)
mihai radu
23.01.2021, 21:37:07

Dezvoltă...

-2 (2 voturi)
bios
23.01.2021, 23:34:07

Evident, nimeni nu isi imagineaza ca arabul ar da bani pe mastile FFP2 pe care le foloseste...

-4 (8 voturi)
Modifică Setările