Raed Arafat, despre evoluţia epidemiei în România: Ne aşteptăm să continue creşterea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Raed Arafat a declarat că se aşteaptă ca numărul cazurilor noi de coronavirus să crească „dar măsurile pe care le-am luat anterior, plus măsurile recente, sperăm că vor duce la o stabilizare”,

Întrebat despre cum se aşteaptă să arate pandemia, în România peste o săptămână, Arafat a răspuns: „La acest moment ne aşteptăm să continue creşterea. Nu pot să spun că mă aştept la o scădere, dar măsurile pe care le-am luat anterior plus măsurile astea sperăm că vor duce la o stabilizare şi să începem scăderea”, precizând şi că, în continuare, pot fi adăugate şi alte restricţii, în zonele în care situaţia este mai gravă, conform DIGI 24.

De asemenea, potrivit lui Raed Arafat, autorităţile nu au impus măsuri pe o perioadă mai mică decît cea stabilită, pentru a putea analiza mai multe cicluri. „Să fim siguri că avem ce evalua, să fie două cicluri de 14 zile cel puţin„. Şi se aşteaptă ca efectele ultimelor restricţii să nu fie vizibile prea curând.„Efortul nostru, al tuturor, poate că va duce într-adevăr la scăderea incidenţei. Împreună putem să ajungem la o scădere peste o lună”, a declarat Arafat, conform sursei citate.

România intră în carantină parţială, de luni, 9 noiembrie. După ora 23.00 se poate ieşi din casă doar cu declaraţie pe propria răspundere, şcolile trec în regim online, magazinele se închid mai devreme, iar masca sanitară devine obligatorie peste tot în România, în spaţiile deschise.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite