Societate

articolul anterior articolul urmator

Raed Arafat, despre vaccinul anti-COVID-19: „ Atenţie, nu suntem singuri, ce folosim noi va folosi toată Europa”

7
23 Nov 2020 23:25:19
Autor: George-Andrei Cristescu
Raed Arafat, FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Raed Arafat, FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Raed Arafat a făcut mai multe precizări cu privire la campania de vaccinare anti-COVID-19 care va începe în România imediat ce vaccinul va putea fi achiziţionat la nivel european. Acesta a accentuat faptul că nu va fi folosit un vaccin dacă acesta nu prezintă siguranţă.

„Atunci când va ajunge vaccinul în România se va comunica, se va explica, va fi totul transparent, nu va fi nimic lăsat sub semnul îndoielii. Atenţie, nu suntem singuri, ce folosim noi va folosi toată Europa. Să înţeleagă lumea, nici guvernul francez şi nici cel german nu vrea să facă vreun rău populaţiei.Achiziţia vaccinului anti-Covid este europeană, nu se va achiziţiona ceva care nu prezintă siguranţă. Studiile arată că aceste vaccinuri vor fi sigure şi vor putea fi administrate fără probleme. Niciun medicament nu trece fără să aibă posibile efecte secundare, dar nu vorbim de probleme majore", a spus Arafat, la Digi24.
 
Raed Arafat a precizat şi că el se va testa imediat ce îi va veni rândul. 
 
„În momentul în care mi se spune: e rândul tău se te vaccinezi, eu mă vaccinez, pentru că nu ştiu care este durata impactului acestui virus asupra organismului. Până acum ştim că acest virus are un impact pe termen lung, sunt oameni care au trecut mai uşor prin infecţie şi alţii au rămas cu sechele chiar şi la un an după infecţie", a mai spus secretarul de stat. 
 
Întrebat cum funcţionează vaccinul anti-COVID-19, Arafat a explicat că pentru a întrerupe rata de răspândire e nevoie ca 70% din populaţie să fie vaccinată şi că va exista cel mai probail o perioadă în care se va merge în paralel cu măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului.
 
Arafat a accentuat faptul că revenirea la o viaţă normală, fără restricţii, ar putea fi realizată mai repede dacă oamenii vor accepta să se vaccineze, în condiţiile în care vaccinarea nu va fi obligatorie.  
 
„După prima injecţie, e o perioadă până corpul tău face anticorpi împotriva virusului. Mai trebuie inclusiv o injecţie de rapel la unele dintre vaccinuri. Dacă nu o faci, prima injecţie devine ineficientă. Dacă vrei să întrerupi rata de răspândire, trebuie să vaccinezi 60-70% din populaţie, iar acest lucru va dura peste tot în lume. Cu cât numărul celor care vor accepta vaccinarea este mai mare, cu atât revenirea la o viaţă normală este mai rapidă. Totul depinde de cei care vor fi de acord să se vaccineze", a conchis Raed Arafat. 
 
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Edmond Wolf
23.11.2020, 23:37:47

E evident că personalul sanitar, în marea sa majoritate, nu dorește aceste vaccinuri. Explicațiile sunt pentru personalul sanitar sau pentru cei care habar nu au despre ce înseamnă un vaccin trecut prin probele și perioada normală de testare?

-10 (12 voturi)
Pompierul Parpoules
24.11.2020, 00:03:51

Un vaccin se scoate pe piata dupa 10-15 ani de testari. Ce scot ei acum este o carpeala . Arafat ia-i si pe Streinu si pe Tataru si vaccinati-va dublu ca eu renunt la un vaccin nesigur.

-1 (3 voturi)
Utilizator Adevărul
24.11.2020, 00:05:46

Comentariu considerat abuziv.

Beta Alfa
24.11.2020, 01:04:19

Nu ard de rabdare sa ma vaccinez dar nici nu il voi refuza daca voi considera ca imi ofera sigurantza. As dori insa sa amendez afirmatia dlui Arafat ca vaccinul "nu va fi obligatoriu". Formal probabil nu va fi, dar celor care nu se vor vaccina li se vor interzice diverse drepturi si facilitati astfel incat sa fie siliti indirect sa se vaccineze. Un prim exemplu din multele ce vor urma. Seful companiei aviatice austrailene Qantas a declarat ca pasagerii care nu vor fi vaccinati nu vor fi primiti la bordul avioanelor ( probabil stirea va apare si pe acest site ). Urmeaza deci vremuri foarte interesante...

-7 (13 voturi)
Davide Isa
24.11.2020, 11:30:29

De acord, Beta Alfa, este clar ca se va introduce obligatia de a prezenta acel certificat de care vorbea Bill Gates inca de la inceputul anului (interviul din martie 2020). Si nu este de mirare ca toate guvernele lumii vor urma indicatiile "pretioase" ale acestui personaj controversat.

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările