Societate

articolul anterior articolul urmator

Raed Arafat: Există deja un curent care să convingă oamenii să refuze măsurarea temperaturii

38
19 May 2020 07:17:31
Autor: George-Andrei Cristescu
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Chiar autorităţile au recomandat măsurarea temperaturii la intrarea în centrele comerciale, au spus, la Digi24, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

„Acel termometru digital e un termometru pe care îl putem folosi şi noi acasă, să o luăm ca pe o manevră pe care am face-o şi noi acasă. Este chiar indicat ca şi noi, acasă, din când în când, să ne luăm temperatura. Este un termometru pe care îl poate folosi toată lumea, nu trebuie să fie neapărat un cadru medical care să-l poată folosi.
 
Noi am recomandat tuturor agenţilor economici să aibă un triaj epidemiologic minim, acea termometrizare. Şi pentru cel care contestă măsura - nu ştiu când îşi mai ia el temperatura. Eu, dacă merg la o şedinţă de guvern, când intru, mă duc eu dacă cel de la intrare nu e atent, să-mi ia temperatura. Este şi o verificare a mea şi trebuie să o perceapă fiecare la fel”, a explicat Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, potrivit Digi 24.
 
De asemenea, Raed Arafat a povestit că s-a lovit personal de reticenţa şi suspiciunea unor persoane în legătură cu măsurarea temperaturii.
 
„A apărut o problemă interesantă, adică o abordare interesantă, cu luatul temperaturii la intrare în anumite locuri, deja avem un curent pe reţelele de socializare şi nu numai.  Astăzi am fost sunat pe numărul meu de către o persoană care a încercat să mă convingă că nu este corect să i se ia temperatura când intră, de exemplu, la unul dintre hipermarketuri, că au vrut să-i ia temperatura, ea nu vrea, n-au lăsat-o să intre...”, a relatat Raed Arafat.
 
„Eu cred că trebuie să ne obişnuim cu acest lucru, adică îţi ia temperatura de la distanţă, nu te atinge, nu face nimic, doar că-ţi ia temperatura. Dacă se afişează o temperatură peste 37,3 da, nu ţi se permite să intri, înseamnă că trebuie să consulţi un medic. Este normal în faza asta. De ce? Pentru că dacă intri acolo, nu ştii dacă eşti bolnav, nu ştii acest lucru sau, în cunoştinţă de cauză, intri cu febră înăuntru, în magazin, pui în risc viaţa altora. Această măsură este una foarte normală”, a spus Raed Arafat, care a observat că „deja există un curent care să convingă oamenii să refuze acest lucru, să nu accepte”.
 
Şeful DSU a oferit propriul exemplu personal: „Eu când mă duc la minister dimineaţă sau când mă duc la Ciolpani, la Centrul de Comandă, pompierul la poartă nu-mi deschide mie bariera până nu îmi ia temperatura”, a subliniat Raed Arafat.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

38 Comentarii

ion carutasul
19.05.2020, 07:42:58

Masurarea temperaturii cu un aparat autorizat RENAR ! Altfel ne jucam asa cum o facem cu foarte multe lucruri, Multi din cei cu laboratore de analize private sau de stat(aflate in spitale) NU au aparatura acreditata RENAR in acest caz va rog sa cititi precizarile facute chiar de ei in josul paginii cu un text ...marunțel .

+1 (1 vot)
Felix Catus
19.05.2020, 07:47:31

Calibrarea este un aspect important de acea acceptarea masurarii temperaturi de orice neica nimeni este un abuz. Ce garantie are cetateanul ca aparatul este calibrat si masoara corect temperaturaa? ZERO garantie.

+1 (3 voturi)
Felix Catus
19.05.2020, 07:44:45

Raed Arafat incalca legea protectiei drepturilor personale. RGPD ((engleza GDPR) cu luarea temperaturii in spatii publice. Starea de alerta NU a anulat drepturile conferite de RGPD care este de lege valabila in tot UE. In lege este obligatia de a cere consimtamantul persoanei atunci cand se culeg date personale adica temperatura. Luarea temperaturii fara consimtamant si refuzul de a permite intrarea persoanei sunt ABUZURI. Sa-mi spuna Arafat cand s-a anulat GDPR si Romanii nu mai drepturi? In plus,cetateanul nu are nic o garantie ca aparatul de luat temperatura este calibrat corect iar limita de 37.3 C este sub limita normalului.

-5 (9 voturi)
Iobag Nerfos
19.05.2020, 07:49:34

Starea febrila poate avea o multime de cauze. Poti sa ai un simplu guturai sau o raceala. N-au mai intrat oameni raciti in magazine? Alta tampenie de-a "specialistului" asta

-1 (7 voturi)
Gyuse Bogdan
19.05.2020, 07:56:26

Experimentul Miligram sau autoritatea psihotica. Orice om se resimte in momentul in care organismul sau isi modifica regimul de functionare, cand apare un simptom. Iar orice om, din instinct, se verifica imediat pentru a afla despre ce este vorba, astfel incat sa poata remedia disfuctia sesizata. Daca acum trei luni aparea un tip si iti punea termomentul la cap spre a verifica temperatura, orice om reactiona, deoarece se simtea agresat. Chestia asta ce tine de heirupismul sfertodoct, de a desemna persoane ce pot exercita actiuni autoritare fata de alte persoane, naste monstrii. Experimentul Miligram releva pe deplin acest fapt, iar experimentul a fost reluat, sub diverse forme, de cel putin 600 de ori. Masura dispusa, de verificare a temperaturii, are rolul, la nivel inconstient, pe de o parte de a exercita o actiune de aurotitate iar pe de alta parte de a te supune unei actiuni ce se presupune ca este exercitata de o autoritate sau din dispozitia unei autoritati. Ori acest tip de comportament, extins la nivel social, naste monstrii. Orice om are sau poate achizitiona un termometru, asa ca isi poate lua singur temperatura. Masura dispusa este una ce tine de mentinerea psihozei sociale, dar si de implementarea ideii ca stimulul autoritate trebuie sa predomine. Infantilism dictatorial!

-1 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (38)

Modifică Setările