Raed Arafat, întrebat de ce sunt permise pelerinajele în pandemie: Nu am răspuns pentru asta. Dacă nu se respectă regulile, clar că atunci riscul este mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pelerinaj Iasi / FOTO news.ro
Pelerinaj Iasi / FOTO news.ro

Şeful DSU, Raed Arafat, a refuzat, vineri seară, să discute despre pelerinajele permise în această perioadă, în ciuda situaţiei epidemiologice extrem de grave: ”Nu am răspuns pentru asta, decât că aşa sunt regulile care s-au stabilit de ceva timp.

Raed Arafat a fost întrebat, vineri seară, la Digi 24, de ce sunt permise pelerinajele în această peioadă şi a răspuns: ”E un subiect în care nu am să intru. Nu am răspuns pentru asta, decât că aşa sunt regulile care s-au stabilit de ceva timp, aşa este în legislaţie, sunt permise, nu mai sunt oprite, dar trebuie respectate toate măsurile sanitar”.  

Întrebat dacă aceste manifestări religioase sunt periculoase, arafat a precizat că, dacă se respectă măsurile, riscul nu este foarte mare.  

”Dacă se respectă măsurile sanitare foarte strict, riscul este limitat. Dacă nu se respectă regulile, mai ales având varianta Delta, clar că atunci riscul este mare. Riscul nu este numai cât stai acolo, ci şi pe timpul transportului, când vii cu autocarul/ cu maşina”, a mai afirmat Arafat.  

Peste 3.000 de persoane s-au închinat, până vineri la prânz, la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, aceasta fiind scoasă în cursul dimineţii din Catedrala Mitropolitană din Iaşi şi aşezată într-un baldachin în curtea lăcaşului de cult.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite