Societate

articolul anterior articolul urmator

Raed Arafat, o nouă replică pentru Alexandru Rafila în lupta pentru SMURD: „Nu poţi compara mere cu pere”

3
9 May 2022 07:58:10
Autor: Călin Gavrilaş
Raed Arafat
Raed Arafat

Ideea trecerii SMURD în subordinea Ministerului Sănătăţii este respinsă de Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), a prezentat un film în care SMURD intervine pentru salvarea a doi copii accidentaţi în Râpa Roşie. Arafat nu a ratat momentul de a-i mai da o replică ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, cel care a propus ca serviciile SMURD să treacă în subordinea ministerului său.
 
„Acest caz face parte din aşa-pretinsele numai 9% din cazurile sistemului de urgenţă rezolvate de SMURD! Trei ani a durat pregătirea colegilor piloţi şi a echipelor medicale împreună şi cu salvamontiştii ca să coboare cu troliul şi să execute astfel de misiuni extrem de delicate. Trei ani şi o implicare directă a Serviciului de Salvare Aeriană REGA din Elveţia, printr-un proiect finanţat de Confederaţia Elveţiană”, spune Raed Arafat.
 
La începutul lunii aprilie, Alexandru Rafila a declarat că SMURD desfăşoară o activitate medicală, iar responsabilitatea atât în faţa profesioniştilor din sănătate, cât şi în faţa opiniei publice este a Ministerului Sănătăţii.
 
„Şi ne lasă de înţeles într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii că SMURD este nesemnificativ, pentru că rezolva doar 9%. Lăsând la o parte că procentul este unul greşit şi comparăţia este făcută tendenţios, chiar dacă am vorbi de 9%, fiecare viaţă contează”, subliniază şeful DSU. „SMURD nu intervine la codul verde, ci intervine la cazurile de cod roşu şi eventual galben. Nu poţi compara mere cu pere”, adaugă Raed Arafat.
 
Filmul prezentat de şeful DSU a fost realizat în urmă cu o săptămână în timpul operaţiunii de salvare a doi copii care s-au prăbuşit cu ATV-ul în Râpa Roşie
 
 
 

Vă recomandăm şi: 

 
Anchetă de amploare după ce în biroul medicului Raed Arafat a fost găsit un microfon. Ce spune ministrul de Interne
 
O nouă etapă în disputa Rafila-Arafat pe tema coordonării sistemului medical de urgenţă

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

adrian hora
9.05.2022, 09:13:23

e vorba de bani. sa nu uitamn ca sistemul de sanatate aflat acum in slujba lui rafila este cel care a acceptat crimele datorate folosirii substantelor diluate la hexipharma, acea firma care a avut sediul in aceiasi cladire cu sri. acea firma al carei patron s-a sinucis pentru a-si salva familia. casa de asigurare de sanatate e cea care a platit peste 70 de milioane de euro pentru un sistem informatic depasit si cu multe buguri, ca sa nu mai vorbim de faptul ca e inutil. multi, multi bani.

Denzel
9.05.2022, 10:56:32

Se pare ca nu esti la curent cu dosarul Hexipharma. produsele lor erau conforme si respectau toti parametru tehnici. Din fabrica ele plecau conforme, erau diluate in Spital de infirmiere.

Utilizator Adevărul
9.05.2022, 17:52:31

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările