Societate

articolul anterior articolul urmator

Raed Arafat s-a vaccinat anti-COVID la Spitalul „Dimitrie Gerota”. Şeful DSU: „Abia am aşteptat să ajung să mă vaccinez” VIDEO

2
11 Jan 2021 10:25:16
Autor: Ionuţ Mureşan
Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Imagine: Gov.ro
Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Imagine: Gov.ro

Şeful DSU Raed Arafat s-a vaccinat împotriva COVID-19, luni, la ora 12.00, la Centrul de Vaccinare din cadrul Spitalului de Urgenţă „Prof. dr. Dimitrie Gerota” Bucureşti. Tot acolo se vor imuniza şi angajaţii Departamantului pentru Situaţii de Urgenţă.

 
UPDATE: Seful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) Raed Arafat s-a vaccinat cu prima doză din vaccinul Pfizer/BioNTech.
 
„Este un gest de normalitate. Eu vă spun: abia am aşteptat să ajung să mă vaccinez şi ampromis că fac acest lucru public. Şi l-am făcut public ca să arăt un lucru: ce recomandăm facem şi noi. Nu am recomanda oamenilor să se vaccineze dacp noi nu ne-am fi vaccinat sau nu ne vom vaccina. Îndemnulmeu către toţi este să înţeleagă că asta este speranţa pe are o avem la acest moment, asta este calea pe care dacă o urmează cât mai mulţi – vaccinul fiind voluntar – reuşim, poate, câât mai repede să ajungem într-o situaţie cât mai aproape de normalitate. Înedmnul meu către toţi este să nu asculte afirmaţiilenefondate despre vaccin şi să meargă pe informaţiile care sunt furnizate şi justificate ştiinţific (…) şi săvină la vaccinare. Bineînţeles, asta este prima mai avem o doză de făcut cu colegii în data de 1 februarie, care este doza de rapel”, a spus Raed Arafat după ce s-a vaccinat.
 
 
Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că autorităţile şi-au propus o accelerare a campaniei de vaccinare, având în vedere că aceasta a debutat înaintea termenului estimat în luna decembrie. 
 
Gheorghiţă anunţă că după 15 ianuarie se intră în etapa a doua a vaccinării, iar săptămâna viitoare va fi făcută publică lista cu bolile cronice care se pretează vaccinării.
 
„Ne dorim o accelerare a etapelor de vaccinare având în vedere faptul că am început mai devreme decât preconizam. După cum ştim, estimam în perioada lunii decembrie o începere a campaniei de vaccinare după jumătatea lunii ianuarie. Am început la sfârşit de decembrie, motiv pentru care vom începe mai repede şi etapa a doua şi, aşa cum am anunţat deja, din a doua jumătate a lunii ianuarie,  practic după 15, vom începe vaccinarea persoanelor din etapa a doua, începând cu beneficiarii care se află internaţi în centrele medico-sociale, rezidenţiale, continuând cu persoanele care sunt cu insuficienţă renală cronică în stadiul de hemodializă. Dezvoltăm un sistem prin care persoanele, după ce pleacă din staţiia de hemodializă, să fie transportate cu aceleaşi mijloace de transport către centrele de vaccinare. Vor fi vaccinate şi ulterior se va urma traseul obişnuit”, a declarat Valeriu Gheorghiţă duminică seară, la Antena 3. 
 
Acesta a menţionat că până pe data 15 ianuarie va fi dezvoltată a doua parte a modulului de programare care este destinat tuturor persoanelor din etapa a doua de vaccinare, respectiv cele cu vârsta peste 65 de ani şi cele cu boli cronice.
 
Valeriu Gheorghiţă a precizat că de luni va fi făcută publică lista pentru persoanele cu boli cronice care vor intra în etapa a doua a vaccinării, decizia cu privire la acestea fiind luată în baza recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

SABER RIDER
11.01.2021, 14:46:14

Poate scrieti in titlu. Video fara audio sai video mut!

Mos Tagarta
11.01.2021, 14:57:10

Poate iti creste inca o limba sau o manuta mica din fund! Eu as mai fi asteptat. Vaccinam intai politicienii.

Modifică Setările