Societate

articolul anterior articolul urmator

Raed Arafat, reacţie dură: Încep atacurile şi mârşăviile împotriva celor care au muncit zi şi noapte

21
3 Jun 2020 07:54:20
Autor: George-Andrei Cristescu
Raed Arafat / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Raed Arafat / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Secretarul de stat Raed Arafat a reacţionat dur pe Facebook după ce avocatul Gheorghe Piperea a spus că „Va fi prăpăd juridic“, întrucât nu există tratament pentru infecţia cu coronavirus.

„Văd că se intensifică atacurile împotriva celor care au comunicat sau a celor care au gestionat răspunsul la ameninţarea cu virusul SARS-CoV-2. Acum auzim din ce în ce mai multe păreri inducând ideea că totul a fost inventat şi că totul a fost exagerat, iar unii avocaţi cred din ce în ce mai mult că se pricep la COVID-19 mai bine decât medicii sau experţii în managementul situaţiilor de urgenţă şi încep să emită păreri trăsnite care nu au nimic cu realitatea sau cu ştiinţa. Iată cum un «avocat» ştie să scoată din context o declaraţie şi să o învârtă, ca să convingă opinia publică că ce s-a făcut era greşit şi abuziv, astfel încât să-şi racoleze clientela pentru câteva procese aducătoare de profit”, a scris Raed Arafat pe pagina sa de Facebook.
 
Arafat a continuat: “În declaraţia mea vorbeam de tratarea virusului şi de faptul că nu există un tratament contra acestui virus care să-l elimine. Domnul «avocat» extrapolează declaraţia mea pentru a valida ideea că cei care au stat în spitale fiind asimptomatici ar fi stat degeaba, contra voinţei lor, pentru că şi aşa nu era un tratament specific de administrat”.
Îl invit pe domnul avocat să-şi aleagă câţiva pacienţi pozitivi asimptomatici sau uşor simptomatici, care nu au nevoie de tratament specific dacă nu cumva se agravează, pentru a-i găzdui la el acasă. Să stea cu ei împreună cu familia lui cel puţin 14 zile. Pe durata găzduirii pacienţilor, domnul avocat să şi meargă la lucru şi să spună colegilor că el vine de la el de acasă, unde are în gazdă nişte pacienţi pozitivi, dar asimptomatici”.
Raed Arafat a mai precizat: “Până acum, ştiinţa spune că asimptomaticii transmit virusul la alţii. Acesta este motivul pentru care ei sunt internaţi, ca să nu transmită virusul mai departe, inclusiv la familiile lor.
 
Dacă domnul avocat vrea să convingă pe unii să-l plătească să dea în judecată statul pentru că a ţinut asimptomaticii, contagioşi de altfel, internaţi, îi urez mult succes. Dar sper totuşi să nu reuşească să păcălească pe mulţi cu astfel de abordare naivă şi simplistă, care nu are nimic cu medicina”.
Secretarul de stat consideră în România a fost luate măsuri echilibrate: “Ce mă intrigă însă este faptul că în prima fază, când se făcea tot posibilul ca virusul să nu aibă impactul pe care l-a avut în alte ţări, lumea era îngrijorată, speriată, stresată, iar toţi întrebau de măsuri şi insistau să fie luate cele mai dure măsuri de prevenire şi distanţare.
România a luat măsuri care nu erau drastice şi mai mult echilibrate şi potrivite pentru situaţia. Acum, când unii cred că totul este gata şi atâta a fost cu COVID-19, încep atacurile şi mârşăviile împotriva celor care au muncit zi şi noapte ca să trecem cu toţii cu bine prin această situaţie”.
 
Raed Arafat spune că nimeni nu are cea mai mică garanţie că valul nu se va repeta şi că totul se va termina aici. „Eu însă am încrederea că majoritatea populaţiei înţelege situaţia şi înţelege măsurile luate, indiferent de manipulările şi de acuzaţiile nefondate care se aduc de aşa-zişi «experţi» apăruţi brusc când lucrurile s-au stabilizat, cel puţin pentru moment”, a încheiat Raed Arafat.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

21 Comentarii

ovidiu preda
3.06.2020, 08:22:29

la ce ati muncit ba? sa dati amenzi si sa bagati lumea in carantina?

-3 (11 voturi)
actul 1 gong
3.06.2020, 08:29:13

A si aparut primul "client" al lui Piperea! Ovidu Preda! Cred ca este client el si pe la un medic psihiatru.

+2 (10 voturi)
aşa şi aşa
3.06.2020, 09:07:46

o a... Arafat n-a dat nici o amendă, doar a fost extrem de precaut, şi a cam exagerat cu "supraevaluarea" zburdalnicului virus, cu scopul de a nu bloca spitatelele în cazul celui mai pesimist scenariu... Acum, ce a zis el, şi ce a înţeles febra galbenă, ca să nu mai vorbim de măsurile exagerate, care au îngenuncheat economia românească (şi aşa şubredă), asta e altă poveste... Papagalul "neluţu" şi (mani)vela trebuie să răspundă penal, material, şi cu libertatea, pentru dezastrul produs de măsurile lor iresponsabile, iar febra galbenă trebuie să răspundă şi politic, fiindcă prin măsurile abuziv luate, menite să le mascheze incompetenţa, au distrus practic ţara...

-5 (11 voturi)
Alfa Omega
3.06.2020, 09:18:54

Cam are dreptate vor sa vina psd-isti sa ia ciolanul inapoi si sa fure si sa macelareasca din nou justitia ! Nu vrem sa mai invie ciuma rosie , vrem oameni noi care sunt pentru tara !

+6 (6 voturi)
Ion Tamis
3.06.2020, 09:24:58

Totusi ... ar fi binevenita o explicatie oficiala privind procentul urias de masti sanitare faciale neconforme, chiar periculoase, importate din China sau de aiurea de firme de apartament frauduloase sau chiar de catre agenti comerciali corupti sau incompetenti profesional ai statului, cand, prin simple proceduri comerciale de livrare (ex. certificare privind controlul cantitativ si calitativ de catre firme specializate independente) si inasprirea in regim de urgenta a legislatiei privind abaterea de la standardele de calitate, asemenea situatii puteau fi prevenite fara eforturi deosebite sau irosirea de timp din partea Grupului de Comunicare Strategica. Nu este tarziu nici acum ca firmele in cauza sa fie cercetate penal, dar, probabil, in spatele lor se afla prea multe alte interese, asa cum, la declansarea pandemiei, au existat voci oficiale si particulare (medicale) care pretindeau imunitate juridica pentru persoanele implicate in procesele de achizitii urgente de materiale si echipamente sanitare, ca si cum a gandi si actiona corect si cinstit ar fi necesitat un timp "nepermis" de indelungat!

+5 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (21)