Societate

articolul anterior articolul urmator

Raed Arafat, replică pentru Rafila: Integrarea SMURD în Ministerul Sănătăţii ar putea slăbi sistemul şi ar strica ceea ce s-a construit

7
7 Apr 2022 14:26:23
Autor: Ana-Maria Gherghiță
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Secretarul de stat Raed Arafat se împotriveşte declaraţiei ministrului Alexandru Rafila conform căreia SMURD ar trebui să treacă sub supravegherea Ministerului Sănătăţii. Potrivit şefului DSU, această schimbare nu ar face decât „să slăbească sistemul şi să strice ce s-a construit”.

„Integrarea în MS a SMURD sau ruperea modului de lucru al sistemului de urgenţă care există la momentul actual, care este un mod integrat cu DSU şi care şi-a dovedit eficienţa - cel puţin pe durata pandemiei s-a văzut foarte clar eficienţa unei coordonări unitare - şi întoarcerea în timp la un model în care fiecare era într-un alt loc nu face decât să slăbească sistemul şi să strice ce s-a construit. Mergem mai departe pe un model integrat. Cu MS se colaborează, dar coordonarea este într-un singur loc. La o intervenţie nu merge numai Ambulanţa, medicul, merg şi pompierii, şi SMURD-ul, elicopterul", a afirmat dr. Raed Arafat, care a fost prezent joi la Braşov cu prilejul lansării noii clădiri a UPU-SMURD, conform Agerpres. 
 
Şeful DSU a punctat că nu există niciun argument pentru această „ruptură”. 
 
„Acest sistem, de când l-am dezvoltat, din 2007, l-am dezvoltat să mergem împreună. (...) Nu văd acum niciun motiv să rup acum, unele la Interne, altele la Sănătate, şi să stricăm ceea ce s-a dovedit foarte eficient”, a afirmat dr. Raed Arafat.  
 
Ministrul Sănătăţii a declarat joi că serviciul de urgenţă SMURD, organizat de Raed Arafat la nivelul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, trebuie să treacă de la Ministerul de Interne la Ministerul Sănătăţii, iar acest lucru „trebuie să fie o politică de sănătate a statului român”. 
 
Alexandru Rafila a declarat că Ministerul Sănătăţii este cel responsabil pentru activitatea medicală „atât în faţa profesioniştilor din sănătate, cât şi în faţa opiniei publice”. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

john pope
7.04.2022, 14:32:01

Prea mulți șefi care se calcă reciproc pe bombeuri cînd e vorba de salarii și habarnism cînd e vorba de responsabilitate.

+2 (2 voturi)
ntmarcel4
7.04.2022, 14:42:00

s-a nascut ministru si asa va muri, jalnic personaj !

+2 (2 voturi)
Denzel
7.04.2022, 15:21:47

S-au schimbat atitia ministri si Arafat e tot acolo, nimeni nu se poate atinge de el, ciudata situatie.

0 (2 voturi)
G M
7.04.2022, 15:31:06

Normal, de ce strici un lucru care merge bine numai pentru că ministru are altă părere. Lasă-l domle așa, schimbă-l când va merge ceva rău. Nu sunt alte lucruri de îmbunătățit la MS ?

+1 (3 voturi)
Sever H.
7.04.2022, 15:59:03

I s-a făcut dor lui Rafila de vremurile când venea salvarea după jumate de zi

-1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările