Societate

articolul anterior articolul urmator

Raed Arafat: Situaţia este îngrijorătoare şi acest lucru îl vedem cu toţii. Impactul bolii asupra copiilor nu este cel bănuit

9
21 Sep 2021 10:19:01
Autor: Lorena Mihăilă
Foto Pixabay
Foto Pixabay

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, cataloghează drept „îngrijorătoare” situaţia privind evoluţia cazurilor de COVID-19 în această perioadă a pandemiei.   Conform medicului, datele Institutului Naţional de Sănătate Publică arată că impactul bolii asupra copiilor în acest val al pandemiei nu este cel bănuit. El face un nou apel la populaţie să se vaccineze şi să respecte regulile de protecţie sanitară.

„Situaţia este una îngrijorătoare şi acest lucru îl vedem cu toţii. Avem creşteri continue în fiecare săptămână. Într-o săptămână am avut o dublare, deci săptămâna trecută a început-o cu două mii cinci sute, am terminat-o cu cinci mii şi ceva de cazuri. Asta ne atrage atenţia că suntem într-o fază în care trebuie să acţionăm foarte responsabil”, a declarat Raed Arfat marţi dimineaţă, la Antena 1.
 
Medicul a reamintit că în spaţiile interioare comune, magazine şi alte spaţii închise, dar şi în mijloacele de transport public, masca sanitară de protecţie trebuie purtată. 
 
Raed Arafat a făcut din nou apel la vaccinare, precizând că imunizaţii sunt protejaţi de formele grave ale bolii.
„Vaccinarea nu e aşa de rea, sunt miliarde de oameni vaccinaţi, deja în lume”, a adăugat Arafat. 
 
Acesta a menţionat că şcolile rămân deschise până la rata de infectare de 6 la o mie de locuitori, la recomandarea specialiştilor, dar şi a UNICEF, subliniind că în alte zone se iau măsuri la incidenţe mai mici ale bolii. 
 
„Chiar dacă la şcoală sunt permise incidenţe mai mari, în alte zone se iau deja măsurile când ajungi la 3 la mie, la 4 la mie, se iau măsuri  pentru reducerea impactului virusului şi reducerea răspândirii acestuia. (...) Datele de la INSP pe care le avem până acum, nu există acest impact care a fost bănuit la început, cel puţin asta au zis colegii noştri, specialişti, de acolo, că impactul nu este ce s-a bănuit să fie asupra copiilor. Marea parte a copiilor se infectau şi înainte, dar se infectau cu forme foarte uşoare. Într-adevăr, o parte au ajuns în terapie intensivă zilele astea, dar protecţia copilului tot se face prin vaccinarea adultului sau prin vaccinarea copilului dacă părinţii sunt de acord, de la vârsta de 12 ani, aşa cum se face în foarte multe ţări. Protecţia copilului se face inclusiv vaccinând pe cei din jurul lui”, a adăugat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Edmond Wolf
21.09.2021, 10:57:56

Ce înseamnă Arafat „cu toții”? Johannis, Tătaru, Gheorghiță, Câtzu și Arafat, nu? Cine are pixul și hărtia ca să facă graficele în direcția în care cade pixul pe hârtie când îi dai drumul de sus, intră în grupul „cu toții”.

-9 (15 voturi)
Edmond Wolf
21.09.2021, 11:04:00

„... Protecţia copilului se face inclusiv vaccinând pe cei din jurul lui” Presupun că următorul pas va fi vaccinarea obligatorie a celor care locuiesc în blocurile din jurul școlilor, creșelor și grădinițelor inclusiv a animalelor de companie din aceste blocuri că oricum avem prea multe vaccinuri cumpărate precum și din blocurile aflate pe traseele pe care vin copiii la creșă, la școală sau la grădiniță. Adică vaccinare generală obligatorie. Îmi pare rău, prefer să mor de covid decât să mă nenorocească acest vaccin despre care se știe totul și în același timp nimic. Depinde ce întrebi.

-10 (14 voturi)
defu gabi
21.09.2021, 11:10:17

Wolf La final, nemaiavand pe cine vaccina vor "vaccina" animalele, aerul, apa, plantele, microorganismele etc... Industria zemurilor e atat de profitabila ca nu pot renunta usor la ea. Numai colapsul generalizat ii va aduce pe toti, la modul extrem de dureros, cu picioarele pe pamant... Pandemia asta este, economic vorbind, o sora psihopata a bulei imobiliare...

-9 (13 voturi)
Platitor de taxe
21.09.2021, 11:24:43

Project Veritas incepand de ieri, 20.09.2021 a inceput documentarea bulei vaccinurilor COVID. https://www.youtube.com/watch?v=obdI7tgKLtA

-10 (12 voturi)
Ce ar spune Isus
21.09.2021, 11:34:36

https://mediabiasfactcheck.com/project-veritas/ Overall, we rate Project Veritas Right Biased and Questionable based on the promotion of misleading videos and several failed fact checks. Pojectveritas e un site de fake news, pro-trump si antivaxx. Respectivul videoclip pe care (ne)platitorul de taxe il distribuie evlavios a fost deja scos de pe FB ca fiind fake news, si va urma Google etc. Asta nu va impiedica mintile slabe sa continue sa il shareuiasca.

+14 (16 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările