Raed Arafat: Dacă cineva vede o chestie care arată ca o tornadă, să nu meargă spre ea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tornadă
Tornadă

A fost emisă o primă avertizare meteo „cu aspect tornadic”, în judeţele Ialomiţa şi Călăraşi. Coordonatorul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Rad Arafat, a sfătuit oamenii din aceste zone să se adăpostească şi să nu se îndrepte spre posibila tornadă ce s-ar putea forma.

Raed Arafat a precizat că în aplicaţia DSU „au apărut toate codurile portocalii şi inclusiv codul roşu”.

„Sistemul RO-ALERT a fost activat şi au fost transmise mesajele. Din acest punct de vedere populaţia este avertizată, pe lângă avertăzările care vin prin mass-media”, a adăugat coordonatorul DSU.

„Aşteptăm să vedem care vor fi efectele. Rugămintea către populaţie este să se adăpostească, să evite să iasă din casă. Nu este un cod de lungă durată, este de aproximativ de o oră. Dacă cineva vede o chestie care arată ca o tornadă să nu meargă spre ea. Şi cum am zis şi altă dată, centura în maşină trebuie pusă. În cazul că maşina se răstoarnă, persoana să fie protejată. Să urmărească indicaţiile date de autorităţi”, a mai spus Raed Arafat la postul Digi24.

El a mai spus că inspectoratele pentru situaţii de urgenţă sunt pregătite. „Dacă vin apeluri prin 112, vom interveni. Aşteptăm să vedem efectele, că nu putem să le anticipăm”, a punctat el.

O tornadă s-a produs, marţi, în judeţul Călăraşi, un autocar cu 40 de persoane la bord fiind aruncat de pe şosea, iar zece case au rămas fără acoperişuri în localitatea Dragalina.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite