Societate

articolul anterior articolul urmator

Rafila: „În secţiile ATI se simte din nou aglomeraţia. Se poate să ajungem din nou la 10.000 de cazuri pe zi”

2
6 Mar 2021 00:10:39
Autor: News.ro
Alexandru Rafila / FOTO Inquam Photos / George Calin
Alexandru Rafila / FOTO Inquam Photos / George Calin

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a declarat, vineri seară, că numărul caurilor de coronavirus va creşte în perioada următoare, dar este important că, odată cu vaccinarea, numărul persoanelor vulnerabile devine tot mai mic. Rafila nu exclude posibilitatea de a ajunge din nou la 10.000 decazuri zilnic, însă apreciază că este important şi ritmul de creştere.

”E de vreo două săptămâni această creştere. Acum e mai evidentă pentru că în secţiile ATI se simte din nou aglomeraţia. Spitalele de primă linie au cea mai mare din parte din paturi ocupate”, a declarat Alexandru Rafila, la Digi24.

Medicul consideră că numărul de cazuri va creşte în perioada următoare.

”Importantă e viteza de creştere, unde cresc cazurile şi care sunt grupele de vârstă cele mai afectate. Mi-e greu să spun acum cât vor creşte. Lucrurile s-au schimbat faţă de anul trecut. Se poate să ajungem din nou la 10.000 de cazuri pe zi. Dacă, însă, vor fi mai puţin din categoriile vulnerabile - pentru că deja acolo s-a vaccinat, se vaccinează în continuare – dacă persoane mai tinere, mai puţin afectate de boală, se vor infecta, serviciile spitaliceşti nu vor fi solicitate în aceeaşi măsură”, a mai afirmat Rafila.

De câteva zile, România înregistrează din nou peste 4.000 decazuri zilnic, creşterea fiind constantă în ultima perioadă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

mitrut
6.03.2021, 09:28:51

Din ciclul profetiile lui rafila si dragomir!

+1 (1 vot)
Ion Ionescu
6.03.2021, 10:13:41

ISRAEL FINKELSTEIN și NEIL ASHER SILBERMAN (savanti evrei) au stabilit că biblia evreilor (Tora) este falsă. „Biblia dezgropată" este o carte de Israel Finkelstein și Neil Asher Silberman (ambii savanti israelieni cu renume mondial) care prezintă noul consens al istoricilor și arheologilor asupra validității istorice a Bibliei ebraice. Pe baza unor studii arheologice ample și a probelor descoperite, cei doi savanti au concluzionat, că biblia ebraica este falsă, faptele descrise în Tora nu au susținere științifică, iar personajele principale Noe, Moise, Avram etc sunt fictive. Teoriile pe care Finkelstein și Silberman le prezintă în cartea lor relevă că: -Israelienii nu au fost niciodată în Egipt, nu au rătăcit prin deșert, NU au cucerit țara [Canaan] într-o campanie militară și NU au lăsat-o moștenire celor douăsprezece triburi ale lui Israel. Prin urmare Exodul NU a existat. -Regatul unit al lui David și Solomon, descris fals în Biblie ca fiind putere regională, era cel mult un mic regat tribal. -Ierusalimul, in realitate, a fost un mic oraș de văcari, fără importanăa economică, cultural sau militară și nu capitală glorioasă a unui imperiu." Cercetătorul biblic american Jonathan Kirsch a subliniat ca datorita cartii „Biblia dezgropata” Tora (biblia evreilor) a devenit „...un artefact de studiat și de evaluat mai degrabă decât o lucrare inspirată divin care ar trebui îmbrățișată drept credință adevărată”. Link Wikipedia ro.wikipedia.org/wiki/Biblia_dezgropată

Modifică Setările