Societate

articolul anterior articolul urmator

Rafila, despre acuzaţiile lui Voiculescu: Este aceeaşi diversiune pe care o practică de foarte mult timp. Se victimizează

6
16 Apr 2021 18:49:37
Autor: Ionuţ Mureşan
Imagine: Inquam Photos / George Călin
Imagine: Inquam Photos / George Călin

Senatorul PSD Alexandru Rafila, reprezentant al României la OMS, a declarat, vineri, că fostul ministru Vlad Voiculescu nu ar avea nicio dovadă în sprijinul acuzaţiilor grave lansate chiar de el cu privire la numărul de morţi COVID-19 raportat greşit. Dr. Rafila e de părere că Vlad Voiculescu „se victimizează” şi că afirmaţiile lui sunt „o diversiune”.

„Nici domnul ministru Vlad Voiculescu nu ştie. Dânsul a spus că numărul de morţi este neconcludent, că cifrele nu sunt adevărate, şi aşa mai departe, după care a spus că nu are nicio dovadă în acest sens. Deci este aceeaşi diversiune pe care o practică dânsul de foarte mult timp. Se victimizează. Aduce în discuţie subiecte care nu au legătură cu gestionarea eficientă a pandemiei. Aşa a făcut şi în perioada ministeriatului, şi încearcă să ducă atenţia opiniei publice în alte zone. Lipsa de asumare, probabil, a fost încununată de conferinţa de presă de astăzi, când a introdus în ecuaţie nu numai greaua moştenire, ci şi persoana prim-ministrului, dar, mă rog, nu e treaba mea, nu facem parte din aceeaşi coaliţie. Este evident, nu a venit cu niciun fel de soluţie, iar referirile (la numărul de morţi raportat greşit - n.red.) mi se par foarte grave”, a declarat la Digi24 Alexandru Rafila.
 
Senatorul PSD spune că Vlad Voiculescu ar trebui să răspundă pentru afirmaţiile făcute în faţa procurorilor.
 
„Cred că Parchetul ar trebui să se autosesizeze la aceste declaraţii, dacă este aşa. Dacă nu este aşa, trebuie să existe o explicaţie din partea domnului fost ministru Voiculescu, de ce le-a făcut, mai ales că centrul de comandă, unde se strâng toate aceste informaţii, este la Ministerul Sănătăţii, în directa sa subordine, şi lucrează angajaţii Ministerului Sănătăţii acolo. Aşa că, ideea asta că nu a documentat, dar a declarat, mi se pare absolut neserioasă”, a spus dr. Rafila.
 

Dr. Rafila: Parchetul ar putea să se sesizeze

Întrebat dacă ar trebui să vină cu răspunsuri premierul Florin Cîţu, în urma acestor probleme ridicate de Vlad Voiculescu, sau vicepremierul Dan Barna, dr. Alexandru Rafila a răspuns: 
 
„Acum, e un paradox aici. Paradoxul este că domnul Barna răspunde de Ministerul Sănătăţii în calitate de vicepremier, domnul Florin Cîţu este prim-ministru şi ministru interimar la Sănătate. Aşa că este o ecuaţie greu de rezolvat în acest moment. Probabil că după ce va exista un ministru numit la Sănătate, lucrurile astea se vor putea clarifica, dar cum spuneam, furnizarea de cifre eronate, sau posibilitatea ca aceste cifre să fi fost eronate – desigur, în mod semnificativ, nu dacă există plus, minus unu, că genul ăsta de erori sunt posibile – acest lucru trebuie investigat. Noi am propus o comisie parlamentară în acest sens. Sper că de data aceasta iniţiativa să treacă şi să se înfiinţeze această comisie. Cum spuneam, inducerea în eroare a opiniei publice, şi eventual luarea unor decizii bazându-ne pe cifre eronate poate să constituie şi o faptă penală, şi atunci Parchetul ar putea să se sesizeze. Eu nu sunt procuror, dar în momentul în care vor exista declaraţii scrise şi semnate de cei care au spus acestelucruri, şi se vor verifica datele la minister sau la alte instituţii, procurorii pot să dea o anumite încadrare şi să cheme persoanele responsabile”.
 

Vlad Voiculescu se declara „dezamăgit” de dr. Rafila

 
Vlad Voiculescu s-a declarat dezamăgit de profesorul Alexandru Rafila, după ce acesta a lansat o serie de acuzaţii la adresa Ministerului Sănătăţii şi, implicit, a sa.
 
„Domnul profesor Rafila este una dintre marile dezamăgiri pentru mine personal. Nu ne cunoaştem de ieri, de azi. Am fost cel care i-a prelungit sau l-a numit reprezentant la OMS, în 2016”, a declarat Vlad Voiculescu.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

leonard crassas
16.04.2021, 19:15:39

D-le Rafila ,de ce sunteti fsn ?,Fiinca va prieste, sa nu dezgropam .....

-4 (4 voturi)
miron miron
16.04.2021, 19:16:04

O analiza si o concluzie corecta a domnului senator Rafila. Cand seful te da afara, un om responsabil isi cauta vina, un sforar iese in fată cu barfa...

+5 (5 voturi)
Cornel Cazacu
16.04.2021, 19:16:49

Toți se vor victimiza, până la moarte. Se cheamă lașitate politică. Cam așa sunt și-n viața lor personală. Copii de bani gata.

+4 (4 voturi)
Cornel Cazacu
16.04.2021, 19:25:02

https://www.stiripesurse.ro/video-raed-arafat-da-de-pamant-cu-vlad-voiculescu-si-andreea-moldovan-cei-doi-demisi-au-mintit-fara-sa-clipeasca_1744235.html

+2 (2 voturi)
muresan anna
16.04.2021, 20:35:50

A invatat din comportamentul dumneavoastra. Diversiunea este specialitatea pesedistilor.

-1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările