Societate

articolul anterior articolul urmator

Rafila, despre restricţiile de Revelion: Vă daţi seama că nu vor fi luate măsuri stupide

4
5 Dec 2021 16:44:41
Autor: News.ro

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că măsurile care vor fi luate pentru perioada în care românii vor petrece în stradă, cum ar fi de Revelion, vor fi discutate în perioada următoare şi vor fi făcute publice în timp util. Totuşi, Ministerul Sănătăţii nu recomandă organizarea de evenimente cu un număr mare de persoane.

Întrebat ce măsuri vor fi luate pentru noaptea dintre ani, Alexandru Rafila a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că dacă oamenii vor dori să petreacă în stradă, li se recomandă să poarte masca de protecţie în mod corect.
 
"Acest subiect va fi dezbătut şi adoptat din punct de vedere legislativ, probabil în cursul acestei săptămâni, dar nu putem intra în astfel de detalii. Dacă oamenii vor să facă petreceri în stradă, ceea ce este fresc pentru această perioadă, rugămintea este să înţeleagă, pentru aceste petreceri în stradă, chiar dacă incidenţa este mică în România sau va fi mică în această perioadă, utilizarea corectă a măştii în spaţii aglomerate, inclusiv în timpul acestor petreceri este absolut obligatorie. Cred că ficare trebuie să înţelegem că este responsabilitatea pe care o avem de a ne proteja nu numai personal, ci şi pe cei cu care vin în contact”, a arătat Rafila.
 
Ministrul Sănătăţii a adăugat că nu se recomandă organizarea de evenimente la care să participe un număr mare de oameni.
 
"Nu recomandăm să existe evenimente cu foarte mare număr de persoane, dar dacă acest lucru se va întâmpla şi cadrul legal va permite acest lucru, trebuie desfăşurat în condiţii de siguranţă. Oamenii să nu creadă că o incidenţă scăzută reprezintă un element de nerespectare a unor reguli, dimpotrivă, înseamnă un element de păstrare a incidenţei scăzute”, a declarat Rafila.
 
Alexandru Rafila a precizat că măsurile ce vor fi luate nu vor fi unele "stupide".
 
"Vă daţi seama că nu vor fi luate măsuri stupide care să facă imposibilă, de exemplu, întoarcerea la timp la domiciliu. Nu putem să comentăm acum alte măsuri care vor fi luate în discuţia în perioada următoare”, a mai declarat Alexandru Rafila.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Nastase T Ovidiu
5.12.2021, 18:15:13

Rafila fii atent. Galbejitii vor sa te bage la inaintare. Atentie cu pasaportul covid. De ala depinde daca vei mai fi ministru in ianuarie sau daca veti mai fi partid . Vine 22 decembrie...

-10 (10 voturi)
Sandel
5.12.2021, 19:58:19

Unul mai santajabil nici nu gasea PSD, chit ca are destui fii de tortionari.

+2 (2 voturi)
Amdo Odma
5.12.2021, 20:13:47

Rafila e capabil, spre deosebire de altii.

-10 (10 voturi)
32Hermann
5.12.2021, 21:34:42

„Vă daţi seama că nu vor fi luate măsuri stupide” Eu nu-mi dau seama.

Modifică Setările