Societate

articolul anterior articolul urmator

Rafila: Persoanele pentru care au trecut mai mult de 9 luni de la administrarea dozei doi de vaccin anti-COVID ar trebui să-şi facă doza booster până la 1 februarie

5
21 Jan 2022 11:06:19
Autor: News.ro
Alexandru Rafila
Alexandru Rafila

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a declarat la Europa FM că persoanele pentru care au trecut mai mult de 9 luni de la administrarea dozei doi de vaccin anti-COVID ar trebui să-şi facă doza booster până la 1 februarie pentru că de la această dată va expira certificatul digital pentru persoanele care nu au această doză. Este o directivă europeană, explică Alexandru Rafila.

”S-ar putea să avem o oarecare revitalizare a campaniei de vaccinare dacă după data de 1 februarie va intra în funcţiune mecanismul european, directiva europeană: valabilitatea certificatului de vaccinare este prelungită dacă persoanele se vaccinează cu doza booster într-un interval care să nu depăşească 9 luni de la încheierea vaccinării”, a spus Alexandru Rafila la Europa FM.
 
Ministrul Sănătăţii a mai explicat că valabilitatea certificatelor de vaccinare va fi condiţionată de acest interval de maximum 9 luni de la încheierea vaccinării.
 
Ministrul Sănătăţii explică astfel: „Cine s-a vaccinat în august nu trebuie să-şi facă vaccin pentru că nu au trecut 9 luni de vaccinarea cu a doua doză”.
 
 Ministrul Sănătăţii a mai afirmat că 2022 ar fi anul în care „vom încheia această urgenţă medicală”, conform „istoriei naturale a pandemiilor”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

dumitru bogdan
21.01.2022, 11:28:09

Directiva asta are un număr? Sa o citim și noi. In Italia după 4 luni trebuie sa faci boosterul. Aia nu respecta legea in U.E.?

-16 (18 voturi)
Ilie de la sculărie™
21.01.2022, 12:18:03

Ai internet, cauta!

+7 (9 voturi)
Madafaka 2.0
21.01.2022, 12:02:35

Imi place de Rafila, ca invoca directiva europeana numai cand are dumnealui chef. Ce e de bine isi asuma el, iar daca e ceva nasol da vina pe directivele UE. Pai directivele UE spun ca SIIJ trebuia desfiintat demult si totusi nu a fost desfiintata.

+4 (4 voturi)
Niculaie Ionel
21.01.2022, 12:28:19

Poate curând, la Târgoviște sau altceva similar, ne va satisface curiozitatea in legătura cu statul de plata pe care semnează.🤫

4 wolf
21.01.2022, 14:19:41

Today, the Commission adopted rules relating to the EU Digital COVID Certificate, establishing a binding acceptance period of 9 months (precisely 270 days) of vaccination certificates for the purposes of intra-EU travel. A clear and uniform acceptance period for vaccination certificates will guarantee that travel measures continue to be coordinated, as called for by the European Council following its latest meeting of 16 December 2021. Deci este vorba de utilizarea la calatoriile dintr-un stat membru in altul (deci obliga statele UE sa acceepte o valabilitate de 9 luni, nu mai putin). Valabilitatea la nivel national o stabileste Guvernul si nu exista pana acum nicio astfel de prevedere.

Modifică Setările