Societate

articolul anterior articolul urmator

Rafila: Acest sentiment de impunere a vaccinării trebuie să dispară. Trebuie înlocuit cu responsabilitatea pentru sănătatea proprie şi a membrilor familiei

20
27 Nov 2021 17:32:49
Autor: News.ro
Foto: Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila
Foto: Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, susţine că acest sentiment de impunere a vaccinării trebuie să dispară şi el trebuie înlocuit cu un sentiment de responsabilitate pentru sănătatea proprie şi a membrilor familie.

Alexandru Rafila a fost întrebat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, dacă s-a gândit cum ar putea fi accelarată vaccinarea împotriva COVID.
 
„Accelerarea campaniei de vaccinare nu se poate face decât prin creşterea încrederii populaţiei şi prin schimbarea modului de comunicare. Am discutat cu domnul prim-ministru acest aspect şi în perioada imediat următoare o să încercăm să găsim elemente noi ale comunicării şi mai ales ale informări care de multe ori a lipsit. Acest sentiment de impunere al vaccinării trebuie să dispară şi trebuie însă înlocuit cu sentimentul de responsabilitate pentru sănătatea proprie şi a membrilor familiei”, a explicat ministrul Sănătăţii.
 
El a precizat că se poate apela şi la agenţii profesioniste de comunicare în acest sens.
 
„Probabil vom apela şi astfel de soluţii la agenţii profesioniste care pot să ajute la acest efort şi sunt sigur că există suficient de mulţi doritori să ajute la acest efort naţional care până la urmă are două semnificaţii. Este o semnificaţie legată de sănătatea publică şi cea de-a doua semnificaţie care devine tot mai evidentă, este cea de continuitate a vieţii economice într-un context dificil. Cred că toată lumea, inclusiv cei care au agenţii de publicitate, angajatorii au acest interes să îşi protejeze angajaţii şi să asigure sustenabilitatea economică a României”,  a transmis Alexandru Rafila.
 
Social-democratul a mai declarat că vaccinarea este mai puţin este mai puţin periculoasă decât tratamentul antiviral.
 
„Mai e un lucru pe care aş vrea să îl spunem foarte clar pentru că este o dezbatere în spaţiul public permanentă, nu vreau să mă vaccinez pentru că vreau să am acces la tratament antiviral. Noi vom asigura accesul la tratament antiviral, inclusiv ambulator, dar tratamentul nu înlocuieşte vaccinarea. Vaccinarea este mult mai puţin periculoasă dacă vreţi din punct de vedere al efectelor adverse decât tratamentul antiviral, fie cu pastile, fie cu anticorpi monoclonali. Antivirale şi anticorpii monoclonali trebuie administrate cu foarte mare precauţie pentru că sunt substanţe care au efecte secundare în mod evident mult, mult superioare efectelor secundare produse de vaccin”, a explicat Rafila.
 
El a precizat că după administrarea primelor 10 milioane de doze de vaccin în România au fost înregistrate câteva zeci de reacţii grave.
 
„Chiar am un document trimis de Institutul Naţional de Sănătate Publică şi după administrarea primelor 10 milioane de doze de vaccin, până la data de 3 octombrie, se înregistrase şase cazuri de miocardită, vreo zece cazuri de şoc anafilactic, încă câteva alte afecţiuni, toate reversibile după tratament, deci nu a murit nimeni. Ceea ce înseamnă extrem de puţin, adică 30 de cazuri de manifestări să spunem grave la 10 milioane de doze este extrem de puţin.  Dacă am face o astfel de statistică pentru utilizarea aspirinei, de exemplu, o să vedeţi că acolo sunt mult, mult mai numeroase”, a mai afirmat ministrul Sănătăţii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

20 Comentarii

Ionel Marcu
27.11.2021, 17:59:28

Dați o lege, Rafila, „...acest sentiment TREBUIE să dispară..., responsabilitatea pentru sănătatea proprie și a familiei este obligatorie. Altfel, amendă de la...la..., plus plata spitalizării proprii.

+8 (18 voturi)
Un cititor
27.11.2021, 18:04:20

"acest sentiment de impunere a vaccinării trebuie să dispară" Ba da !!! Trebuie sa existe constrangeri. Este vorba de sanatatea publica, sanatatea in comunitate. Si romanul trebuie responsabilizat cu masuri de constrangere. Ca peste tot in lume. Doar la noi nu se poate civiliza prin amenda. Asa se face ca doar la noi sunt atat de multe accidente pe sosele, asa se face ca doar noi avem munti de gunoaie peste tot, mizerie peste tot.: orase, sate. Asa se face ca doar la noi este o destrabalare totala in modul cum se construieste etc... Nu sunt constrangeri ! Si romanul se educa cu amenda. E sfanta!! Doar sa nu fie abuzive, ci bine justificate. Romanul este f f civilizat cand iese inafara tarii. De ce ?! Stie ca inafara legea-i lege si se aplica.

+2 (12 voturi)
Codruta Presedinte!
27.11.2021, 18:19:38

@Un cititor Normal ca trebuie sa existe. Rafila stie dar lui ii pasa de scorul electoral nu de sanatatea romanilor deci de ce sa ne miram ca vine cu vrajeala populista pentru urechile acelei parti din electoratul lor care a pus botul la propaganda antivaccinista. P.S.: Poate pregateste Ciuma Rosie terenul si pentru disparitia Codului Penal, inlocuindu-l cu "responsabilitatea" hotilor si criminalilor...

+10 (18 voturi)
Silviu Apostol
27.11.2021, 18:11:15

I-auzi ! Si daca boul nu are responsabilitate , ce faci ?

+3 (9 voturi)
Mos Gerila 2
27.11.2021, 18:16:53

Succes, tataie, cu responsabilitatea.... Precis vei reusi !!!

+15 (17 voturi)

Vezi toate comentariile (20)

Modifică Setările