Raluca Turcan: Să te ambiţionezi să faci târg de Crăciun acum, în plină pandemie, este ca şi cum i-ai arunca pe români în ghearele morţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.ro
FOTO gov.ro

Vicepremierul Raluca Turcan susţine că nu este "oportună” organizarea unor târguri de Crăciun având în vedere actuala criză sanitară. "Să te ambiţionezi să faci târg de Crăciun acum, în plină pandemie, este ca şi cum i-ai arunca pe români în ghearele morţii”, consideră Turcan.

"Să te ambiţionezi să faci târg de Crăciun acum, în plină pandemie, este ca şi cum i-ai arunca pe români în ghearele morţii. Chiar nu cred că este oportun să facem târguri de Crăciun şi cred că toţi edilii ar trebui să militeze public cât mai vizibil, în faţa oamenilor pe care îi reprezintă, pentru măsuri de distanţare fizică, de sănătate, de igienă personală”, a afirmat Raluca Turcan, joi seară, la Realitatea Plus.

Ea a explicat că "noi înşine” suntem prima barieră în lupta cu virusul.

Referindu-se la edilii care nu ţin cont de restricţiile impuse de pandemia generată de coronavirus, viceprim-ministrul a spus că în astfel de situaţii se poate vorbi despre "improvizaţie”, despre oameni care "nu ştiu”, incompetenţă care ajunge în unele locuri să fie criminală, dar şi "politicianism ieftin”, pentru că sunt politicieni care "pentru o mână de voturi amanetează sănătatea oamenilor”.

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat, în urmă cu câteva zile, că în oraşul pe care îl conduce au început pregătirile pentru târgul de Crăciun.

"Au început pregătirile pentru Târgul de Crăciun. Pentru a evita aglomeraţia, anul acesta avem două locuri în care vor fi montate căsuţele, Piaţa Buzeşti si Piaţa Mihai Viteazul, iar în Parcul Romanescu va fi iluminat de sărbători în faţa Casei Bibescu. Spre deosebire de anii trecuţi, căsuţele pentru comercianţi sunt vopsite în culorile Crăciunului şi vor fi ornate cu ramuri de brad şi instalaţii de lumini, iar în zona Centrului Istoric vor fi puse în valoare mai ales clădirile. Având în vedere ca Târgul de Crăciun din Craiova este inclus, anul acesta, în topul Forbes, ne dorim să aveţi sărbători de poveste”, a scris Vasilescu pe Facebook.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite