Rareş Bogdan şi marea durere a vieţii lui

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rares Bogdan FOTO Marian Iliescu / Adevărul
Rares Bogdan FOTO Marian Iliescu / Adevărul

Lui Rareş Bogdan, un atât de mare expert în caragialeologie empirică încât a ajuns să devină el însuşi reîncarnarea mult mai caricaturală decât cea specifică originalului a lui Rică Venturiano, reîncarnare combinată, ca să fie masa bogată, cu fantoma lui Corneliu Vadim Tudor, nu i-a trecut nici azi marea durere a vieţii lui.

Aceea trăită la finele lui 2013, atunci când i-a fost trasă de sub ilustru-i dos, în cel mai umilitor chip posibil, ipotetica pernă de preşedinte-director general al TVR. Omul se vedea, la promisiunea altui limbut fără seamăn pe nume Crin Antonescu, mare şef în Calea Dorobanţi. Acolo de unde plănuia să încalce toate regulamentele şi să facă emisiuni la care să îl aibă, fără doar şi poate, drept invitat permanent pe binefăcătorul lui, infractorul de presă şi nu numai, naşul Sorin Roşca Stănescu.

Rareş Bogdan îşi făcuse bagajele de la Realitatea tv şi îşi vârâse deja în valize costumele de firmă şi cravatele de un violet bacovian şi ridicol absolut. Omul era sigur că va sărbători Revelionul 2014 cu un discurs mustind de patriotism calp şi răcnit, aşa precum erau pe vremuri tabletele ultranaţionalistele ale repauzatului întru Domnul Paul Petre Constantinescu Everac. Discurs ce ar fi fost transmis înainte de miezul nopţii, după modelul mesajelor lui Nicolae Ceauşescu. Nu de la periferia geografică şi mediatică unde se află Realitatea, ci din plin centrul Capitalei, din Calea Dorobanţi, de pe ecranul Televiziunii naţionale. Dl. Bogdan spera carevasăzică să ne vorbească în calitate de şef al Televiziunii publice. Să ne vorbească şi să ne facă morală lătrată.

Nu a fost să fie, pesediştii au făcut şi ei în fine o faptă bună şi i-au tras clapa cum i-au tras-o ei şi aliaţilor lor întru USL, aşa că Rareş Bogdan a trebuit să se întoarcă în aceeaşi zi în genunchi la Cozmin Guşă, implorându-l să-l reprimească la Realitatea tv ca nu cumva să fie şomer de lux sau, Doamne fereşte!, expert în comunicare la firmele de salam, polonez, tobă şi jumări ale lui Tata Socru.

De atunci, din acel decembrie al anului 2013, Răreşică al nostru e foc şi pară nu doar pe PSD şi pe Victor Ponta, ci şi pe TVR. Asupra acesteia vărsându-şi periodic năduful. Asupra PSD-ului o face zilnic. Dl. Bogdan s-a năpustit asupra TVR luni seară într-o emisiune avându-l drept invitat permanent pe intelectualul de mare clasă, dar cu exprimare gângavă în limba română contemporană, general de carton, politician traseist, fost tenisman şi neizbăvit playboy întârziat pe numele lui Ilie Năstase.

Iar dacă bietul Nasty i-a făcut jocul d-lui Bogdan că, deh, atâta îl duc mintea şi vocabularul sărăcăcios, invitaţii prin telefon, mai greu manipulabuli din fire, adică preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, şi jurnalistul Cătălin Tolontan nu au vrut şi pace să joace rolul de acuzatori publici împotriva „antinaţionalei”, „nepatrioticei” TVR. Care ar arunca mulţii bani pe fereastră şi nu ar transmite competiţiile sportive dorite de românaşii al căror naturel simţitor îl cunoaşte ca nimeni altul finul de pungaş Rareş Bogdan.

Nepregătit, crezând că îi merge şi de data asta cu retorica-i găunoasă şi cuvintele ce în gura lui nici măcar din coadă nu sună, Răreşică, purtător de geantă şi de telefon mobil al generalului Izmană şi tovarăş de restaurant al duduii Alina Gorghiu, că asta înseamnă echidistanţă pentru marele teleast ot Cluj, a luat-o de câteva ori în plex. Dovedindu-i-se astfel nu doar reaua credinţă, ci şi totala necunoaştere a regulilor de negociere privitoare la obţinerea drepturilor de televizare a competiţiilor sportive. Dar şi a cutumelor actuale legate de ce, cum şi cât din aceste competiţii mai difuzează la ora actuală marile televiziuni publice europene.

Înţeleg că eşecul de luni seara al demagogului Rareş Bogdan a fost o recidivă deoarece cu numai o seară înainte ginerele mezelarului clujean, finul fostului puşcăriaş şi etern escroc Roşca Stănescu şi telefonistul personal al lui Gabriel Oprea, acest trei în unu al Realităţii tv, a mai încercat o lovitură asemănătoare. Iată că Răreşică nu se lasă şi mai plănuieşte o dezbatere pe săptămâna viitoare. La care – surprize, surprize! – şi-a anunţat participarea prin sms însăşi d-na Irina Radu, încă director general interimar al TVR.  Care imediat ce a făcut anunţul aureolatei sale prezenţe a avut parte de un omagiu de tip „angel radios” din partea viitoarei primitoare gazde.

De ce se duce doamna Irina Radu la Rareş Bogdan şi refuză să apară pentru explicaţii, aşa cum ar fi firesc, pe ecranele instituţiei pe care o conduce spre a se adresa telespectatorilor TVR e un mister. Căruia sperăm să îi aflăm dezlegarea săptămâna viitoare.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite