Rata cazurilor de sifilis a crescut cu 70% la nivel european, în ultimii zece ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

În ultimii zece ani, cazurile de sifilis au devenit mai frecvente decât cazurile de HIV. Din 2010, în Europa  frecvenţa cazurilor de îmbolnăvire a crescut cu 70%, conform unui raport al Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC).

Cazurile de sifilis au crescut din cauza sexului neprotejat şi a partenerilor sexuali multipli, mai ales în rândul bărbaţilor homosexuali, informează Reuters. 

Cazurile de sifilis au crescut cu 70% începând cu anul 2010, a arătat un raport al Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC).

„Creşterea numărului de infecţii cu sifilis pe care le vedem în întreaga Europă ... este rezultatul mai multor factori, cum ar fi persoanele care fac sex neprotejat şi au mai mulţi parteneri sexuali, combinată cu teama dedusă de a dobândi HIV”, a declarat Expertul ECDC privind infecţiile cu transmitere sexuală,  Andrew Amato-Gauci,

Acest raport european  vine după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat luna trecută că aproximativ un milion de oameni din întreaga lume mor zilnic din cauza unei boli cu transmitere sexuală.

Netratat, sifilisul poate cauza complicaţii severe, atât la bărbaţi, cît şi la femei. Acesta creşte riscul de infectare cu HIV. În 2016, sifilisul a fost una dintre principalele cauze, la nivel global, ale avortului spontan. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite