Record de amenzi pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID în mijloacele de transport din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călătorii trebuie să poarte obligatoriu mască în mijloacele de transport. FOTO Inquam Photos
Călătorii trebuie să poarte obligatoriu mască în mijloacele de transport. FOTO Inquam Photos

Poliţia Capitalei a anunţat că în ultima săptămână, împreună cu poliţiştii locali, a aplicat peste 1.100 de amenzi pentru nerespectarea regulilor de protecţie în pandemie în mijloacele de transport în comun, transmite Mediafax.

Amenzile aplicate într-o săptămână ajung la aproape 160.000 de lei.

Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a continuat acţiunile de verificare a modului în care sunt respectate măsurile de protecţie împotriva infectării cu COVID-19 în mijloacele de transport în comun.  „Pe parcursul celor 7 zile, în urma verificărilor efectuate, în care au fost implicaţi şi reprezentanţi ai Poliţiei Locale, au fost constatate şi aplicate 1.127 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 158.200 lei”, a anunţat Poliţia Capitalei.

Purtarea măştii care acoperă nasul şi gura este obligatorie începând cu 15 mai 2020 în toate spaţiile închise, inclusiv în mijloacele de transport în comun.

Persoanele care nu respectă obligaţia de a purta mască în spaţiile închise pot fi sancţionate contravenţional cu amendă între 500 de lei şi 2.500 de lei.

„Intrarea în autobuz se face doar pe uşa din faţă, uşile din mijloc şi din spate vor fi folosite pentru coborârea din autobuz. La momentul intrării în mijlocul de transport în comun purtarea măştii de protecţie este obligatorie. 

Dacă nu aveţi una cumpărată din farmacie sau de pe site-uri specializate, măcar una confecţionată dintr-un material care să vă acopere suficient de bine atât nasul, cât şi gura.”, susţinea primarul Capitalei Gabriela Firea, în legătură cu regulile de protecţie anti-Covid, ce trebuie respectate în mijloacele de transport public.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite