Recuperare miraculoasă a fetei de 11 ani diagnosticate cu una dintre cele mai agresive boli rare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andreea Ceauşu, fiica de 11 ani a unor profesori de matematică din Capitală, diagnosticată în urmă cu aproape două luni cu o boală rară care îi „mănâncă” organele, şi-a revenit şi va fi externată de la Fundeni, după ce i-a fost administrat medicamentul-minune de 6.000 de euro.

Andreea Ceauşu are şanse reale de recuperare, iar la finalul anului viaţa ei ar putea reveni la normal, după ce, de la începutul lunii, a început să primească tratamentul cu Soliris, medicamentul cu 89 % şanse de reuşită în cazul acestei grave afecţiuni, susţin specialiştii.

A fost nevoie de sprijinul Ministerului Sănătăţii, al conducerii Institutului Clinic Fundeni şi al altor oameni inimoşi, impresionaţi de această dramă, pentru că o singură fiolă din acest medicament-minune costă 6.000 de euro. 

La scurt timp după administrarea medicamentului, fata şi-a revenit într-un mod aproape miraculos, iar externarea urma să aibă loc astăzi.

Tratament săptămânal la Fundeni

Andreea va primi tratamentul de două ori pe lună la Institutul Fundeni, tratament asigurat cel puţin până în luna noiembrie, spune tatăl fetei.

Specialiştii ministerului susţin că, până la finalul anului, viaţa ei ar putea să revină în totalitate la normal.

În urmă cu o lună şi două săptămâni, după o suspiciune de enterecolită, Andreea Ceauşu a fost diagnosticată cu un sindrom agresiv. Ea a fost internată de urgenţă la terapia intensivă a spitalului ”Grigore Alexandrescu”, cu diagnosticul Purpura Trombocitopenică, manifestat în primul rând prin scăderea dramatică a trombocitelor cu risc masiv de hemoragii interne.

Rinichii i-au cedat primii, fiind în pericol şi celelalte organe. Ca atare, a doua zi a fost transferată la Spitalul Fundeni, secţia Nefrologie. 

Andreea Ceauşu s-a declarat impresionată de felul în care s-au mobilizat oamenii atunci când au aflat de problema ei. Spitalul a devenit acum a doua ei casă. Un copil dorit, Andreea a venit în urma unei sarcini dificile, fiind singură la părinţi.


Pe aceeaşi temă:

Povestea fetiţei de 11 ani care are nevoie de cel mai scump medicament din lume

Drama fetiţei căreia o boală rară îi mănâncă organele şi care are nevoie de cele mai scumpe medicamente din lume

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite