Referendumul la care aş merge

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ţara mea, elevii obţin dintre cele mai proaste rezultate din lume la testele Pisa, cele de măsurare a pregătirii lor şcolare, iar prea mulţi absolvenţi de liceu sau facultate nu ştiu să facă nimic. Oare sunt în lume destule căpşuni pe care să le culeagă românii în viitor? M-aş duce la un referendum prin care în Constituţie să se înscrie cât alocăm din PIB educaţiei şi învăţământului, încât niciun partid să nu-şi permită să nu o respecte.

În ţara mea, infrastructura este în cea mai proastă stare din Europa, iar acest fapt va avea ca efect în anii viitori că economia se va sufoca. M-aş duce la un referendum prin care în Constituţie să se înscrie cât alocăm din PIB în fiecare an pentru dezvoltarea şi întreţinerea infrastructurii, încât niciun partid să nu îndrăznească să mute banii de acolo şi să-i toace pe pensii speciale sau salarii nejustificate pentru cei care nu le merită.

În ţara mea, corupţia politicienilor este o caracatiţă care ne strangulează şi ne împiedică dezvoltarea aşa cum o plantă nu poate creşte în întuneric. M-aş duce la un referendum prin care în Constituţie să se interzică oricărui condamnat să deţină o funcţie publică şi să decidă în numele comunităţii.

În ţara mea, avem mai mulţi parlamentari decât în multe alte ţări cu tradiţie democratică, iar cei care sunt, în majoritate, votează ce li se trasează de la partid, nu ce şi-ar dori alegătorii lor, încât oricum nu are rost să fie mai mulţi de 300. Pentru asta s-a ţinut un referendum la care m-am dus, dar am făcut-o degeaba.

În ţara mea, nu am auzit că cineva ar unelti sau ar corupe politicienii să fie de acord cu schimbarea unei legi clare şi actuale în care se defineşte fără echivoc căsătoria. Dacă întrebai un copil acum câţiva ani ce înseamnă LGBT habar nu avea, dar acum, printr-o propagandă deşănţată a celor care cică vor să-i protejeze, sigur toţi copiii au aflat şi probabil, scormonesc internetul pentru amănunte. Deşi este ultima problemă a ţării mele, câţiva politicieni în conivenţă cu nişte habotnici au decis, pentru a deturna atenţia noastră de la faptul evident că ei au furat, să mergem la un referendum prin care să ostracizăm nişte oameni pe care tot natura, cu tainele ei câteodată ascunse, a decis să se nască.

Ei bine, la acest ultim referendum, aş merge doar după ce am mers la primele. Şi aş vota NU pentru a da dreptul celor care vin după noi să decidă cum cred ei că-i mai bine.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite