Societate

articolul anterior articolul urmator

Replica lui Bănescu pentru Dan Barna: BOR şi-a afirmat poziţia favorabilă şi clară faţă de vaccinare. În România sunt 18 culte religioase

23
26 Jul 2021 17:21:33
Autor: Maria Ţaga
Bănescu arată că Biserica Ortodoxă Română şi-a afirmat deja de nenumărate ori poziţia favorabilă faţă de actul vaccinării într-o pandemie, îndemnându-i pe clerici şi laici să ia cu adevărat în serios boala.
Bănescu arată că Biserica Ortodoxă Română şi-a afirmat deja de nenumărate ori poziţia favorabilă faţă de actul vaccinării într-o pandemie, îndemnându-i pe clerici şi laici să ia cu adevărat în serios boala.

După ce Dan Barna a anunţat, luni, că va propune în şedinţa de Guvern un parteneriat cu Biserica Ortodoxă Română pentru campania de vaccinare, Patriarhia Română i-a atras atenţia vicepremierului că în România există 18 culte religioase şi că BOR şi-a afirmat deja „de nenumăreate ori” poziţia „favorabilă”, „firească” şi „clară” faţă de actul vaccinării.

„În legătură cu din nou clamata implicare a Bisericii (Ortodoxe) în demersul de convingere a oamenilor să se vaccineze, e bine să ne amintim că în România există 18 culte religioase, partenere sociale ale statului şi cu care acesta se situează într-un dialog pe diverse teme cu relevanţă publică”, spune purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, potrivit Digi24

Bănescu arată că Biserica Ortodoxă Română şi-a afirmat deja de nenumărate ori poziţia favorabilă faţă de actul vaccinării într-o pandemie, îndemnându-i pe clerici şi laici să ia cu adevărat în serios boala.

„Aceasta este o atitudine fundamental etică izvorâtă din virtutea bunului-simţ, dar şi din libertatea personală care presupune responsabilitatea comunitară pentru care Biserica pledează permanent. Implicarea cultelor religioase într-un demers persuasiv pe o temă extra-religioasă şi într-o problematică în care exclusiv competenţa medicală este adecvată şi relevantă, nu poate transgresa însă limitele contextului celor menţionate mai sus”, arată Vasile Bănescu. 

Dan Barna propune un parteneriat între BOR şi Guvern

Vicepremierul Dan Barna a declarat că nu exisă altă variantă pentru a ne proteja în faţa valului 4 al pandemiei în afară de vaccinare. Barna a precizat că îi va propune premierului Florin Cîţu ca Biserica Ortodoxă să devină partener în campania de vaccinare.

Vicepremierul Barna propune ca preoţii să transmită mesaje de încurajare a vaccinării. El a oferit exemplul Bisericii Ortodoxe din Grecia, unde în urma unui astfel de demers, rata vaccinării a ajuns la 50%.

„Discutăm foarte clar şi voi propune premierului ca la nivelul Guvernului să avem un dialog şi un parteneriat cu Biserica Ortodoxă Română pentru vaccinare. Dacă Biserica Ortodoxă din Grecia a făcut acest lucru şi iată că Grecia a trecut de 50% rată de vaccinare, cred că este posibil şi sunt convins şi am încredere şi în înţelepciunea Părintelui Patriarh şi a celorlalţi ierarhi din cadrul BOR. Acest mesaj este timpul să fie dat tocmai pentru ca românii să afle pe o cale alternativă, la fel de credibilă, cât de important este să ne vaccinăm pentru a nu trebui să intrăm din nou într-o perioadă de care am crezut că am scăpat. Este una dintre măsuri”, a afirmat Dan Barna, la finalul şedinţei de luni a Biroului Politic Naţional al USR PLUS.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

23 Comentarii

Ciobanul Adevarului
26.07.2021, 17:42:58

BOR se tine de glume: dupa ce a devenit evident pericolul, si-au priceput si capetele patrate care umbla doar in Mercedes-uri, o dau pe dupa cires si imbratiseaza cauza vaccinarii. Sa nu va lasati pacaliti: sunt pro vaccinare numai si numai pentru ca majoritatea ortodoxa a acestei tari pricepe cat de mare este pericolul caci, altfel, riscau sa le piarda "respectul" cu care-si pot permite tot luxul cel crestinesc in care se scalda BOR.

+5 (9 voturi)
Noah_Scînteia@Vancouver.ca
26.07.2021, 17:49:02

"BOR şi-a afirmat poziţia favorabilă şi clară faţă de vaccinare." https://www.youtube.com/watch?v=cgXI3fuLdI4

+5 (9 voturi)
Radu Mircea
26.07.2021, 18:00:06

# Cam uituca BOR . ''temele de relevanta publica'' din ultima vreme au fost in primul rind cum sa mai fenteze statul sa dea bani pentru bolovanul lui Daniel , cum sa majoreze taxele bisericesti dupa un an de seceta financiara * , cum sa-l mai cocoloseasca pe Birladeanu pina uita lumea de vitejiile lui , cum sa scape elegant de ghimpele guraliv de la Constanta . E rusinos ca acum sa amintesti ca in Romania sunt 18 culte religioase cind BOR se lauda ca este biserica a 93 % (:-))) din populatie . Ce relevanta o avea ??? * Concret . Simbata i-am facut pomana de 9 luni soacra-mi . Tariful slujirii s-a majorat DE TREI ORI !!!

+4 (6 voturi)
Pop Max
26.07.2021, 17:43:51

Acum două zile, dl. Bulai, vicepreședinte și bufon de serviciu al USRplus zicea că membrii clerului („bărbați în vîrstă, celibatari, fără familie, fără copii”) n-ar trebui să se pronunțe pe cestiuni ce țin de educația sexuală. Azi, celălalt bufon al partidului, propune ca preoții să facă treaba medicilor și să-i convingă pe oameni să se vaccineze. Băi băieți, nu vreți să vă hotărîți o dată între voi? Că deveniți penibili și presimt că după alegeri o să participați la „loteria regretelor”.

-5 (11 voturi)
Noah_Scînteia@Vancouver.ca
26.07.2021, 17:53:37

"Vicepremierul Barna propune ca preoţii să transmită mesaje de încurajare a vaccinării." https://www.youtube.com/watch?v=cgXI3fuLdI4

+6 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (23)

Modifică Setările