Societate

articolul anterior articolul urmator

Restricţii de călătorie. Lista statelor în care românii au primit interzis din cauza numărului mare de cazuri de Covid-19

12
7 Jul 2020 01:00:20
Autor: M. Teodorescu
Cel puţin 10 state europene au impus restricţii de călătorie cetăţenilor români.
Cel puţin 10 state europene au impus restricţii de călătorie cetăţenilor români.

România se află pe locul patru în topul ţărilor din Europa cu cea mai mare rată de infectare la o sută de mii de locuitori. Acesta este şi motivul pentru care mai multe state le interzic românilor să mai intre pe teritoriul lor sau le impun izolarea/carantina timp de 14 zile. Ce ţări aplică restricţii de călătorie cetăţenilor români.

Cel puţin 10 state europene au impus restricţii de călătorie cetăţenilor români după creşterea alarmantă a numărului de infectări din România, în condiţiile în care doar Suedia, Portugalia şi Luxemburg ne depăşesc la numărul de cazuri noi de Covid-19.

Există trei ţări care au anunţat deja că nu mai permit accesul cetăţenilor români. Este vorba despre Malta, Norvegia şi Finlanda. De asemenea, Cipru a anunţat că românii vor fi primiti în interiorul graniţelor doar dacă prezintă un raport medical, efectuat cu 72 de ore înainte de intrarea în ţară, în care să se specifice că vizitatorul a fost testat negativ la noul coronavirus.

Alte state nu au fost atât de severe şi permit accesul românilor, însă le impun 14 zile de izolare/carantină. Este vorba despre Estonia, Lituania, Letonia, Irlanda, Slovenia şi Slovacia.

România se află pe locul patru în Europa în ceea ce priveşte rata de infectare la 100.000 de locuitori. Doar Suedia, Portugalia şi Luxemburg înregistrează în această perioadă mai multe cazuri noi decât ţara noastră. Pe de altă parte, printre statele care stau cel mai bine la capitolul gestionării pandemiei se numără Liechtenstein, care a lichidat deja noul coronavirus de pe teritoriul său, precum şi Letonia şi Ungaria, care au o rată foarte mică de infectare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

Klaus Ciochannis
7.07.2020, 08:13:31

„De ce Grecia a interzis de mâine 06.07.2020 până la 15.07.2020 intrarea sârbilor în Grecia deși Serbia raportează cam 300 cazuri pe zi, însă îi lasă pe români să intre deși România raportează peste 400 cazuri zilnice???” Ministrul grec al Sănătății : "Noi NU luăm în seamă cifrele altor țări, ci ne bazăm DOAR pe anchetele noastre. Am constatat pe baza testărilor făcute tuturor cetățenilor străini veniți în Grecia că dintre țările balcanice în perioada 1-5 iulie doar cetățenii sârbi au ieșit pozitivi fără să avem în vămile terestre bulgari sau români depistați pozitiv de Covid". Deci, NIMENI în Europa nu dă doi bani pe minciunile lui Arafat-Tătar . Ele sunt doar pentru fraierii din spațiul Carpato-Danubiano-Pontic.

-3 (9 voturi)
Klaus Ciochannis
7.07.2020, 08:17:15

„România se află pe locul patru în topul ţărilor din Europa cu cea mai mare rată de infectare la o sută de mii de locuitori.” dar și țara cea mai restrictivă. Guvernul nostru fie minte, fie este incompetent, fie este corupt. Cineva trebuie să își vândă măștile și salopetele. Dle Arafat să vă uitați în ochii familiilor bolnavilor cronici morți la porțile spitalelor pentru că li s-a refuzat serviciul medical din cauză de „pandemie”, în timp ce spitalele erau goale pe dinăuntru. Să vă mai amintesc și de amenințarea cu „vârfuri de zeci de mii de bolnavi de covid, mii de morți etc” ??? Nici măcar nu ai voie să pui la îndoială ce zice guvernul!!!

-4 (10 voturi)
Azzumbo Jo
7.07.2020, 08:35:55

Oscar la fantana "NIMENI în Europa nu dă doi bani pe minciunile lui Arafat-Tătar" in afara de Estonia, Lituania, Letonia, Irlanda, Slovenia şi Slovacia. And keep counting! Esti praf, postacule, du-te sa te odihnesti! Grecii nu-si permit sa piarda turistii romani, dar nici sa aduca in statiuni Covid. De aceea testeaza. Serbia raporteaza 300 de cazuri pe zi, adica mai putin decat Romania, dar are si o populatie mult mai mica decat a Romaniei, iar asta inseamna un procent mai mare de noi infectati zilnic decat in Romania.

0 (8 voturi)
Klaus Ciochannis
7.07.2020, 10:28:30

Și de ce la noi epidemia face „ravagii” ca în Suedia, unde n-au fost restricții de nici un fel? Incompetență sau minciună? Guvernul nu minte? Vai de capul tău beat turtă!

0 (8 voturi)
t mihai
7.07.2020, 08:45:28

Am înteles. Si unde este lista aia ?

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (12)

Modifică Setările