articolul anterior articolul urmator

Revoluţia sexuală şi creştinismul

18
11 Oct 2018 15:19:36
Horia Vicenţiu Pătraşcu

18 Comentarii

Harghitay
11.10.2018, 16:07:18

Numai o singura problema. Astazi nu putem vorbi despre o desfasurare pe care poate sa numim revolutie sexuala. Nici so called gay or LGBT movements nu au astazi un caracter revolutionar. In tarile occidentale incet-incet discriminarea persoanelor LGBT s-a oprit si in prezent exita o consolidare in societatele occidentale. Deci problema ideii ca famila traditionala este o problema numai a tarilor postsovietice si are o trasatura de politica si populista.

+1 (5 voturi)
Stancu Dan
11.10.2018, 16:41:15

Mdeh, "revolutiile sexuale" n-au aparut datorita unor proclamatii inaltatoare despre idealuri si valori. Au avut loc fiindca a existat nu numai un consens ci si o necesitate. Pur si simplu masculului ii convenea sa aiba femei prin preajma. Iar daca respectivele erau si ceva mai dezinhibate ... cu atat mai bine. Pe partea ailalta, si femeilor le convenea sa poata avea masculi prin preajma. Daca aia erau si usor influentabili ... cu atat mai bine. Da' treaba asta nu-i valabila cu legebeteii. Cati masculi si cate femei ar catiga ceva daca ar avea un legebeteu prin preajma ? Sau ar pierde ceva daca n-ar avea ?

0 (6 voturi)
Sorin Ionascu
11.10.2018, 18:12:54

Cauta sa-i descoperi pe cei din jurul tau si ai sa afli singur raspunsul. Dar lasa-i intai sa se deschida, sa se mainifeste, fara sa le oferi nicio opozitie, altfel adevarul va ramane in continuare ascuns. Fii sigur ca in jurul tau exista de cateva ori mai multi decat iti imaginezi ca sunt de fapt. Dar prefera sa taca. Stii tu foarte bine de ce.

+1 (7 voturi)
Sorin Ionascu
11.10.2018, 18:16:05

Foarte reusita argumentatie. Trebui sa o recitesc, e absolut fascinant ce a putut sa gaseasca omul asta. In orice caz, articolul ar merita completat cu o serie de teorii cu origini asiatice, in religia budista si in altele de pe acolo. Si sa nu uitam ca, inclusiv in lumea moderna si dezvoltata, copiii nu au identitate sexuala decat in masura in care le e impusa de parinti si societate. Ei sunt egali si se comporta ca atare. Diferentele si constientizarile incep pe la pubertate, cand incep sa lucreze hormonii si creierul incepe sa-si puna niste intrebari, la care afla raspunsurile treptat, uneori in decursul multor ani.

0 (6 voturi)
sestisotvosemidesiattri
11.10.2018, 19:08:37

Comentariu considerat abuziv.