Societate

articolul urmator

Revoluţia Sexuală Ortodoxă

69
14 Jan 2016 16:38:14
Florin Buhuceanu

A debutat în timpul sărbătorii de Crăciun a anului 2015. Trebuie că era mare nevoie şi de asta, după ce România nu a putut cunoaşte revoluţia sexuală în anii ‘60, iar BOR a ratat prin omisiune deliberată să participe la cea din Decembrie 1989.

Anunţul ne-a fost servit de starostele mitropoliei Banatului la slujbă Naşterii Domnului: Biserica susţine o „iniţiativă cetăţenească” ce vrea modificarea Constituţiei. Cum va fi ea mai bună pentru tot poporul? Prin definirea familiei ca fiind întemeiată (exclusiv) pe căsătoria dintre bărbat şi femeie. Aceasta ar fi să fie prioritatea naţională a anului electoral 2016, aşa ar dori binecredinciosul popor român.

În numele libertăţii religioase, dreptul la viaţă privată şi de familie ar trebui interzis românilor LGBT în chiar textul Constituţiei, care garantează accesul egal al tuturor cetăţenilor în faţă legii. Căsătoria e interzisă oricum, de ce să nu o mai facem încă o dată pe banii contribuabilului? Libertatea religioasă ne e servită ca un drept absolut, căruia trebuie să i se dea prioritate în raport cu oricare alt drept fundamental. De ce? Acesta, în viziunea BOR, e dreptul care stă la temelia civilizaţiei româneşti actuale şi cel care susţine „valorile familiale” şi cele „tradiţionale”. Fără activarea acestor valori prin iniţiative aşa-zis cetăţeneşti derulate pe mână BOR, ne prăbuşim demografic, rata divorţurilor o ia razna, familia „naturală” e sub atacul bicisnicilor de homosexuali, tinerimea se duce în cluburi infame precum Colectiv şi nu în Casa Domnului.

Legiferarea moralităţii prin referendum e primul pas logic. Familia trebuie ajutată din condei. Urmează descurajarea divorţurilor, restricţionarea accesului la avort, limitarea accesului la pornografia online pentru a cita câteva din priorităţile iniţiatorilor organizaţi în Coaliţia pentru Familie cu sprijinul direct şi de masă al BOR. Despre educaţie pentru sănătate sexuală şi reproductivă a tinerilor în şcoală nici nu se poate concepe, desigur. Salutăm însă renunţarea iniţiatorilor la pedeapsă cu moartea pentru infracţiuni sexuale, un alt deziderat naţional. Ce îmi pare trist, păgubos (pentru Biserică) şi completamente inacceptabil (pentru întreagă societate) este înrolarea preoţilor şi dascălilor în entuziaşti adunători de semnături şi petiţii în incinta bisericilor şi a caselor oamenilor vizitaţi de Bobotează. Aşa folosim libertatea religioasă, cerând restricţionarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale în Constituţia României pentru o minoritate? Aşa folosim spaţiul şcolar, cerând elevilor „să pună buletinul pe masa” şi să semneze „împotriva homosexualităţii"? Ce s-a întâmplat cu să îi dăm Cezarului ce e al Cezarului şi lui Dumnezeu ce e al lui Dumnezeu? Sau BOR are acum veleităţi de Cezar? 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

69 Comentarii

Pompiliu Mistodie
14.01.2016, 16:50:22

BOR-ul are tot dreptul sa ceara semnaturi, pentru orice inseamna educatie morala in tara asta. Toate minoritatile, indiferent de orientarile lor, au numai drepturi, oblicatiile provocandu-le greata. Odata cu democratia asta, a aparut o noua religie in tara asta - Drepturile omului - dar ele se aplica doar pentru minoritati, atat.

-6 (26 voturi)
Eugen Tănăsescu
14.01.2016, 16:54:17

Tin sa readuc aminte domnului Buhuceanu că familia nu apartine Cezarului, ci lui Dumnezeu.

-8 (30 voturi)
1o7 andu
14.01.2016, 17:11:10

si atunci biserica ce cauta in povestea asta?

+7 (17 voturi)
Harry Porter
14.01.2016, 16:56:19

Azi ,de la ora 21,30,pe TVR 3 :emisiunea "Biruitorii",o emisiune ce elogiaza rezistenta prin credinta in vremurile tulburi ale istoriei romanesti...

0 (14 voturi)
Harry Porter
14.01.2016, 17:03:01

Referitor la articol,BOR are dreptate,daca lgbt pot intemeia legal o familie vor primi si drepturile ce decurg din aceasta,respectiv sa adopte copii,ceea ce ar fi impardonabil de vreme ce ei nu doresc sa procreeze.Uniunea consensuala ar fi mai potrivita,pt a lua credite familiare si pt a-si imparti bunurile la divort.

-3 (19 voturi)

Vezi toate comentariile (69)

Modifică Setările