Societate

articolul anterior articolul urmator

Rezultate încurajatoare: mai puţin de doi vaccinaţi dintr-o mie au făcut COVID-19

3
12 Apr 2021 21:27:46
Autor: Valentin Bolocan
Foto Radu Petroşel
Foto Radu Petroşel

După cea de-a doua doză de vaccin anti-COVID s-au infectat cu noul coronavirus 1.080 de persoane, ceea ce reprezintă 0,19% din numărul total al celor care au primit şi rapelul. Adică mai puţin de 2 vaccinaţi dintr-o mie au mai făcut boala după ce şi rapelul a fost inoculat.

„Intervalul mediu de diagnostic de la cea de-a doua doză era între 10 şi 14 zile. Noi ştim că beneficiile după doza de rapel sunt undeva după ziua 10, ceea ce înseamnă că momentul expunerii era mult mai devreme faţă de când se împlinesc aceste beneficii maximale”, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare, colonelul Valeriu Gheorghiţă.

El a menţionat că cei infectaţi cu a doua doză au dezvoltat forme uşoare sau au fost asimptomatici. „Acele persoane au fost diagnosticate de cele mai multe ori cu ocazia unor testări periodice şi nu pentru că aveau o simptomatologie caracteristică de COVID. Vaccinarea este importantă pentru prevenirea formei severe chiar şi în aceste variante virale”, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare. 
Acesta a menţionat că din toamnă ar putea începe vaccinarea copiilor cu vârste între 12 şi 15 ani împotriva COVID-19. „Am văzut că Pfizer a depus deja la FDA datele pentru a obţine autorizare şi indicaţie pentru grupa de vârstă 12-15 ani, ceea ce înseamnă că într-un interval de circa două luni este foarte probabil să avem această autorizare şi de la FDA, şi cu siguranţă şi de la Agenţia Europeană a Medicamentului, aşa încât cred că din toamnă, din trimestrul al treilea, am putea să avem această indicaţie şi să şi facem acest tip de vaccinare”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Mircea Nistor
12.04.2021, 21:37:20

Hai, nu apare nici o oiță antivaccinista să behăie ca suntem induși în eroare?!

+3 (5 voturi)
silent warrior
12.04.2021, 21:55:30

Mircea Nistor La gheorghita nu comenteaza , ca asta nu e politician. Daca spunea Catzu sau Voiculescu treaba asta, aveau ciolacii comenteriile pregatite.

+2 (4 voturi)
Echo BRAVO
12.04.2021, 22:01:13

Apar acuma. Sunt mai lenti. Si au aburit globul de cristal in care ghicesc si mai intarzie cu stirile "reale".

0 (2 voturi)
Modifică Setările