Societate

articolul anterior articolul urmator

Români care ne fac de râs în străinătate

100
19 Sep 2013 23:11:02
Petre Florin Manole
Nicolae Romulus Mailat nu a violat-o pe Giovanna Reggiani, potrivit raportului medico-legal dat publicitatii în ianuarie 2008. Cu toate acestea, în octombrie 2008, Mailat a fost condamnat la 29 de ani de detenţie pentru omor calificat, tâlhărie şi agresiune sexuală FOTO Arhivă Adevărul
Nicolae Romulus Mailat nu a violat-o pe Giovanna Reggiani, potrivit raportului medico-legal dat publicitatii în ianuarie 2008. Cu toate acestea, în octombrie 2008, Mailat a fost condamnat la 29 de ani de detenţie pentru omor calificat, tâlhărie şi agresiune sexuală FOTO Arhivă Adevărul

Un ROMÂN a violat o jurnalistă în Bucureşti! RO-MÂN! R-O-M-Â-N! ROMÂN, aţi înţeles? Nu violator şi gata. Un violator ROMÂN, aşa e corect. Iar dacă vi se pare absurd să ştiţi că e fix ca atunci când ziceţi că un ţigan a furat o găină. Să zici că un hoţ e ţigan e la fel de relevant ca a spune că violatorul ăla e român. Vă simţiţi reprezentaţi?

Bineînţeles că ştiţi despre ştirea asta. Doar că e incompletă... au uitat să amintească etnia infractorului. Alteori nu se uită ci este considerată o informaţie relevantă.

Vă mai amintiţi de Romulus Mailat? A ţinut zile bune prima pagină a ziarelor din România: violatorul ţigan, ucigaşul ţigan, şamd. Poate cu această comparaţie înţelegeţi puţin din ceea ce încercăm noi, activiştii şi ong-iştii romi, să vă explicăm: infracţiunea nu are etnie.

Şi încă ceva. Ne mai acuzaţi când vă vorbim de sărăcie, că nu vedem palatele; când vă vorbim de discriminarea etnică, că nu vedem infractorii; când vă vorbim de acces la servicii (educaţie, sănătate şamd), că nu vedem vrăjitoare sau regi.

Să vă fie clar: nu cerem educaţie, haine şi rechizite pentru Fane Spoitoru, ci pentru un copil rom, nevinovat şi cu toate drepturile la un viitor normal indiferent de ce fac, de exemplu, părinţii lui. Fie că ei sunt asistaţi social, simpli muncitori la fabrică sau criminali.

Nu cerem un trai decent pentru posesorii de palate aşa cum nici voi nu le purtaţi de grijă bogaţilor români care vă fură de două decenii. Vorbim de oamenii decenţi care muncesc pe salarii de mizerie. Nu uitaţi că bucureşteni fiind, dar nu numai, romii de la salubrizare sunt cei care vă iau noapte de noapte gunoiul de sub nas. Şi aia e muncă, chiar una toxică şi prost plătită. Curioasă ipostază, ciudat destin pentru unii pe care-i numiţi, vorba lui Băsescu, împuţiţi – să vă scape de jegul zilnic...

Nu cerem locuri la facultate pentru clanul Corduneanu, ci pentru nişte oameni care vor să înveţe dar vin dintr-o şcoala proastă de periferie şi nu fac faţă colegilor lor cu bani de meditaţii şi profi titulari la catedră. Aşa am ajuns şi eu la facultate, mi-am găsit o meserie şi n-am rămas şomer pe banii voştri. Şi ca mine, mulţi alţii. Contribuabili acum, ca să nu ziceţi că rămânem datori.

Nu cerem ajutoare sociale pentru ăia cu merţane. Primarii voştri le dau, români şi corupţi care cumpără voturi cot la cot cu traficanţii.

Nu cerem un loc de muncă pentru împăratul Iulian sau fraţii Cioabă ci pentru alţii, pe care nu-i angajează nimeni pentru că-s romi şi vă imaginaţi c-o să vă fure. Asta deşi toţi ştiţi să-mi spuneţi de-un prieten rom din copilărie, băiat serios şi cuminte. 20 de milioane de români au câte-un prieten din copilărie, rom de treabă, de-ţi vine să crezi că sunt 20 de milioane de romi serioşi în ţara asta şi nu înţelegi de unde discuţiile despre ăia care fură.

Aşa că nu ne mai aruncaţi mereu în nas mizeria acestei societăţi. Dacă nu ne ajutaţi, măcar nu ne mai încurcaţi. Bucuraţi-vă că existăm. Noi, activiştii, suntem alternativa la şmecheri, ciorditori, tupeişti, corupţi, combinatori şi alte specii, fie ei români sau romi. Sau dacă nu vă convine aşa, vă lasăm cu ăia, ne tragem liniştiţi în casele noastre, la joburi din corporate şi dispărem – ne facem români, ceva mai bruneţi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

100 Comentarii

paradoxal
19.09.2013, 23:38:44

Domnule Manole mergeti la Prim/Mincinosul Romaniei (cu articolul de fata)si cereti sa isi faca datoria fata de toti cetatenii(inclusiv si cetatenii romani de etnie roma) care i-au acordat votul de incredere in speranta ca ,domnia sa,,este si va fi Capabil sa schimbe multe lucruri negative din viata sociala/materiala de acum in mai Bine. ps Si nu uitati sa-i cereti ca prin lege casatoriile intre copii minori,exploatarea lor de catre parinti iresponsabili,staborul ,toate aceste,,traditii din cultura Generala a romilor sa fie interzise in mod Oficial.

+15 (33 voturi)
Ana Manolea
19.09.2013, 23:39:30

Felicitari pentru articol, trebuia s-o spuna cineva cu voce tare si pe asta.

-3 (33 voturi)
Vanatorul/d.c.
20.09.2013, 00:33:01

Hai sa traiesti, Petrica..! Am o nedumerire..Cu un text in urma ziceai ca "În 2004, când i-am cunoscut pe tovarăşii de la Miliţia Spirituală, nu-mi trecea prin capul meu de modest student la Istorie, că berea pe care o beam după-amiaza în cârciuma Argentin era plătită de George Soros" Frumos..! Da' ia uite ce-am gasit pe site-ul ministrerului muncii" "DECLARAŢIE DE AVERE Subsemnatul Petre-Florin MANOLE , având funcţia de Consilier Ministru Delegat, la Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, CNP , domiciliul Bucuresti sectorul 3, localitatea de domiciliu Bucuresti, Cunoscând prevederile art.292 din Codul penal privnd falsul în declaraţii, declar pe propria răspundere că impreună cu familie*1) deţin urmatoarele:" De aici in jos e limpede, nu ai casa nu ai terenuri, nu ai bijuteri, nu ai tabloruri..! Ce mai, esti la fel de sarac si cinstit va nen-tu Iliescu..!..Da cand am ajuns la venituri era sa lacrimez de bucurie, Petrica...Ia sa vedem ce zice de cascavalul lui dom' Consilier Ministru Delegat- Petrica "cinstea noastra si mandria, tiganii si ipocrizia"..! ". Venituri din salarii" Institutul pentru studierea Holocaustului din Romania Elie Wiesel =3 002 lei. Roma Education Fund Roma = 24 656lei.. Centrul pentru Educatie si Dezvoltare Social= 3 970 lei..Iar acuma , tine-te bine ..! Fundatia Soros Romania=4 579..!!!!!!! Declaratia ta de avere e datata : 31.08.2012. Erai deja la putere si in guvernul lui nen-tu Ponta, nu..? Acuma, cum vine treaba cu "nici berea lui Soros n-am baut-o, nici gura nu-mi miroase a minciuna"..? Fa bine si ne lamureste si pe noi, ce si cum..!

+25 (41 voturi)
Vanatorul/d.c.
20.09.2013, 00:41:36

Da stii ceva..? Ia sa dau si linkul cu declaratia ta de avere, ca sa vada oamenii ca nu mint..! Dom' Activist al tiganilor ia cascaval de la Soros si scrie cu manuta lui asta, in declaratia de avere..! Da' el zice ca n-are nicio o treaba..Poate ne lamureste acuma..! http://www.mmuncii.ro/pub/img/site/files/8e1ae1967a22bc83d97e2f97c4aafce4.pdf

+14 (26 voturi)
Petre Florin Manole
20.09.2013, 00:43:23

Vanatorul/d.c. si tu ai descoperit un mare secret pe un site public, nu? :))) am scris un text care-i si publicat intr-o carte dar da, domle, mi-a dat fundatia 1000 de euro in 2012 ca sa-mi cumpere sufletu... daca asa crezi, ramai asa. de-acuma o sa muncesc pe moca sa nu te mai superi. si sa-mi trimiti tu sarmale

-9 (45 voturi)

Vezi toate comentariile (100)

Modifică Setările