Romania trezeşte-te! Astăzi peste 3 milioane de elevi, aproximativ 800 de mii se studenţi şi 1.200.000 de bugetari se îndreaptă spre şcoli, facultăţi şi birouri!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
romania

Sărbătorile au fost, cu siguranţă, binevenite pentru majoritatea românilor. De astăzi, o mare parte a lor se întorc la locurile de muncă sau pe băncile şcolilor şi ale facultăţilor. Părinţii s-au trezit devreme ca să-şi pregătească copiii de şcoală, benzinăriile se pregătesc pentru afluxul de maşini cărora le vor livra benzină mai scumpă şi România va începe să se mişte.

Încă buimaci, după febra petrecerilor, românii vor invada paginile de inernet pentru a vedea ce s-a întâmplat nou în perioada în care au renunţat (de bună voie) la internet şi telefoane mobile. Îşi vor povesti la o cafea, cu colegii, păţaniile de sărbători şi se vor feri de muncă prea multă, căci e nevoie de reacomodare.

Probabil, un sfert de Românie va sta cu sufletul la gură pentru a vedea ce verdict primeşte Adrian Năstase. Unii cu ură şi dorinţă de răzbunare, alţii cu milă şi empatie, iar marea majoritate doar aşa, de curiozitate. În limita timpului disponibil şi al amabilităţii şefilor, mulţi vor da fuga la biserică să-şi procure agheasmă şi apoi se vor întoarce sfârşiţi acasă după prima zi de muncă. Asta dacă nu trebuie să facă un ocol să-şi ia copiii de la şcoală.

Instituţiile vor începe să funcţioneze, aşa târâş-grăpâş cum ne-au obişnuit şi România se va pune încet, încet, în mişcare.

Spre nicăieri ar zice unii....Spre un viitor mai bun le-ar răspunde alţii. Către dezastru ar afirma cei mai sceptici.

Până una alta, 2 milioane de români se pregătesc să-şi serbeze mâine onomastica. Dacă le adăugam cate trei patru prieteni la fiecare, România se va bloca iarăşi  în petreceri şi aniversări. Dar de miercuri, cu siguranţă, ceva se va mişca în acestă ţară.

Dacă adăugăm la cei 2 milioane de Ioni şi Ioane pe cei aproximativ un milion de români care poartă numele Marelui Mucenic Gheorghe, în dimineaţa de miercuri vor răsuna prin milioane de locuinţe versurile poetului Radu Gyr : ridică-te Gheorghe, ridică-te Ioane“. Nu pentru a face, Doamne Fereşte vreo revoluţie la început de an, ci pentru a merge conştincioşi la locurile de muncă, marea majoritate prost plătite şi conduse de şefi insuportabili.

Prin urmare, să fim optimişti: Mâine iar petrecem, o ţară întreagă!

Acest articol a fost publicat şi pe portalul românilor de pretutindeni

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite