România are 60% rată de utilizare a vaccinurilor recepţionate. 3.391 de copiii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani au fost vaccinaţi anti-COVID

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valeriu Gheorghiţă a atras atenţia căveste important să evităm ieşirea din termenul de valabilitate a dozelor de vcacin anti-COVID recepţionate FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Valeriu Gheorghiţă a atras atenţia căveste important să evităm ieşirea din termenul de valabilitate a dozelor de vcacin anti-COVID recepţionate FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

România are circa 60% rată de utilizare a vaccinurilor recepţionate, din aproape 15 milioane de doze, din cauza scăderii numarului de persoane care s-au vaccinat în ultimele săptâmani cu prima doză de vaccin anti-COVID. Iar în ce priveşte  vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani, până la acest moment au fost vaccinate circ 3.391 de persoane, a declarat, marţi, coordonatorul campaniei de vaccinare, dr. col. Valeriu Gheorghiţă.

Cu privire la managementul stocurilor de vaccin, medicul militar a spus că avem circa 60% rată de utilizare a vaccinurilor recepţionate de România.

„În ce priveşte managementul stocurilor de vaccin este foarte important să avem un echilibru între cantitatea de vaccinuri care este livrată României şi consumul vaccinurilor. După cum ştim în ultimele săptămâni s-a înregistrat o reducere progresivă a numărului de persoane vaccinate, cel puţin cu doza 1, în condiţiile în care s-au menţinut livrările conform calendarului propus cu un număr important de doze aşa încât la acest moment avem circa 60% rată de utilizare a vaccinurilor recepţionate de România, din aproape 15 milioane de doze. Ca atare este important, pe de altă parte, să evităm ieşirea din termenul de valabilitate a dozelor şi să avem totuşi un număr semnificativ, un număr de doze care să poată să fie stocate pe termen lung, atât cât permite intervalul de valabilitate, aşa încât să reacţionăm pe de-o parte la noul val de îmbolnăviri dacă acesta va fi şi în România şi pe de altă parte de a asigura pe mai departe buna funcţionare a campaniei de vaccinare”, a declarat dr.col. Valeriu Gheorghiţă.

Valeriu Gheorghiţă a declarat totodată că în ce priveşte  vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani, până la acest moment au fost vaccinate circa 3.391 de persoane.

„Până la acest moment, din data de 2 iunie au fost vaccinate 13.391 de persoane cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani, cele mai multe fiind vaccinate în Bucureşti -3152 de persoane şi Cluj-1173”, a  declarat dr. Valeriu Gheorghiţă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite