Societate

articolul anterior articolul urmator

România este ţara cu cele mai mari preţuri la carburanţi. Franţa iese în stradă pentru mai puţin

17
9 Dec 2018 13:37:17
Lulea Marius Dorin

Manifestaţii de amploare şi violente au loc în Franţa, pretextul fiind creşterea preţurilor la carburanţi. România are la moment unul din cele mai ridicate tarife, deşi este în coada clasamentului salariilor din Uniunea Europeană şi deţine şi cele mai mari rezerve de hidrocarburi din spaţiul comun.

România este bogată, avem de toate, dar oamenii sunt săraci, muncesc pe nimic şi beneficiază de cele mai mari preţuri din Uniunea Europeană. În schimb nu primesc la schimb din partea politicienilor corupţi decât bătaie de joc.

Avem şi rezerve importante de gaze şi de petrol dar acest lucru nu ne ajută cu absolut nimic. Avem şi rafinării proprii şi tot nu nimic nu ne ajută. Avem şi cele mai mici preţuri la forţa de muncă şi tot cu nimic nu ne ajută. Ne-am fi aşteptat ca şi consecinţă, având în vedere că iese chiar din pământul nostru, să dispunem de cele mai mici preţuri din Uniunea Europeană, dar nu este aşa. În afară Ţării cu facturi inventate din paradisuri fiscale companiile scot profituri colosale. Pe de cealaltă parte este statul care pune accize dar din care nu se face nimic ci doar se îndoapă fanarioţii.

Când preţul barilului creşte, preţul carburanţilor din România creşte şi el. Când preţul barilului scade, la noi preţul la carburanţi creşte în continuare. Practic orice s-ar întâmpla guvernanţii şi companiile ce au pus mâna la rezervele Ţării vin şi ne vând câte o gogoaşă.

În Franţa preţul la carburant este mai mic decât în România, cu atât mai mult cu cât ar trebui să îl raportăm la puterea de cumpărare. Francezii au un stat care le face autostrăzi, le construieşte spitale, le asigură o educaţie gratuită, dispune de un sistem de securitate propriu şi nu împrumutat... Şi atunci, de ce totuşi francezii ies în stradă?

Este foarte simplu: ei dispun de toate cele de mai sus tocmai pentru că ies în stradă atunci când simt că se comit abuzuri împotriva lor. Nu trebuie să nu le ai ca să ieşi în stradă, trebuie să o faci ca să te asiguri că le ai.

La noi, în ciuda rezervelor colosale cu care ne tot lăudăm, preţurile sunt imense. Ieri când făceam plinul am fost mirat că preţul este de aproape 7 lei litrul de benzină, adică aproximativ 1,50 euro.

Cum iese şi românul puţin televiziunile şi presa manipulatoare iese şi acuză de huliganism şi se intervine în forţă deşi manifestaţiile sunt paşnice.

Multe state din jur, printre care şi Republica Moldova, importă carburanţi din România iar preţurile la pompă sunt cu mult mai mici.

Ceva nu pare în regulă, cumva ar trebui Românii să se simtă păcăliţi atât de către stat dar şi de către companiile ce au pus mâna în mod ilegal şi prin şpagă asupra acestor rezerve?

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

17 Comentarii

Stefan din Nord
9.12.2018, 14:08:18

Auzeam la stiri de 4,99 lei litrul .de unde 7 lei ?

+1 (3 voturi)
Lulea Marius Dorin
9.12.2018, 17:21:24

Stimate domn, uitați-vă în poza articolului și veți vedea un bon emis chiar ieri.

0 (4 voturi)
antonescu nely
9.12.2018, 14:58:13

Nu cred ca romanii vor iesi in strada,deoarece au observat ca vestele galbene ale francezilor,sant o manipulare cu sorginte Trumputiniana,prin trimisul Steve Bannon care a venit in Europa pentru a reuni sub acelasi stindard toti reprezentantii polpulismului extremismului de dreapta si stanga si al separatismului la un loc ,atat de finantat de Moscova(precum Brexitul prin Farage,Calalonia prin Pidemont,Padania nordul Italiei prin Salvini,Tinutul secuiesc prin deja cunoscutii lideri unguri.)Se incearca o aruncare in aer a Europei pe fondul nemultumirilor cetatenilor din cauza emigratiei ,a cresterii preturilor carburantilor,a nivelului de trai,pe buna dreptate dar folosite de toate aceste grupari finantate de Putin,fie de Tramp care vrea o Europa slabita prin noile acorduri economice.Deci Macron a fost sanctionat de gruparea Trumputin si pe motiv ca acesta a dorit o Europa mai puternica mai independenta cu o ARMATA EUROPEANA.

-2 (2 voturi)
imsi imsi
9.12.2018, 16:21:56

Sa fim seriosi autorul asta ori nu i sofer sau daca este n a fost niciodata in franta sa alimenteze la o pompa lta decit cele de la L'Eclerc ori ne crede prosti si neumblati prin lume. Sigur ca avutia nationala a fost instrainata da presupun ca la timpul respectiv autorul chiar cerea privatizarea si o prezenta ca solutia care ne va imbogati.

-1 (3 voturi)
Vanatorul/d.c.
9.12.2018, 18:19:03

Lasa domle..! Romanii pot sa ajunga somalezii UE si sa crape de foame cu demnitate si mandrie..! Cui ii pasa de cresterea calitatii vietii, de re-credibilizarea Romaniei, de re-castigarea increderii si respectului celorlalte tari din UE, de reintregirea neamului prin asucerea la trupul tarii a Basarabei si alte deziderate, daca noi insine, ne facem reclama ca am fi cei mai corupti oameni din lume, iar in paralel, plangem de bucurie ca ”lupta anticorutie” merge brici, desi marii corupti nici puscarie nu fac si raman si cu averile dobandite prin tunuri trase bugetului si avutiei nationale, neatinse ..!

0 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (17)