România, în faţa unui paradox: rata şomajului e printre cele mai mici din Uniunea Europeană cu toate că sunt puţine locuri de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România se află în faţa unui paradox, arată cele mai recente statistici ale Eurostat. Concret, deşi ţara noastră înregistrează una dintre cele mai mici rate ale şomajului din Uniunea Europeană, şi locurile de muncă sunt puţine.

Potrivit digi24.ro, rata locurilor de muncă vacante din Uniunea Europeană era de 2,2% în primul trimestru din 2018, în creştere faţă de 2% cât era în ultimul trimestru al anului trecut. 

Între statele membre ale Uniunii Europene care înregistrează cele mai scăzute rate ale locurilor de muncă vacante se numără, pe lângă România, şi state precum Grecia, Spania, Portugalia, Bulgaria şi Irlanda. 

De cealaltă parte, cea mai mare rată a locurilor de muncă vacante în primul trimestru au fost Cehia (4,8%), Belgia (3,5%), Germania şi Suedia (ambele cu 2,9%), Olanda şi Austria (ambele cu 2,8%).

Pe sectoare de activitate, în România rata locurilor de muncă vacante în primul trimestru din 2018 era de 1,1% în industrie şi construcţii şi una de 1% în servicii. La nivelul Uniunii Europene, rata locurilor de muncă vacante era de 2% în industrie şi construcţii şi una de 2,4% în servicii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite