România, furată de peste 7 miliarde de euro, numai în ultimele zece luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numeroase articole din presă demască afacerile ilegale derulate de cei aflaţi la putere, însă un site creat în octombrie 2009 a contabilizat suma jafurilor semnalate de presă.

7.147.170.206 miliarde de euro au fost furaţi din banii publici numai în ultimele zece luni, conform calculelor efectuate de cei de la www.porcisme.ro.

Practic, administratorii site-ului selectează din presă articolele care semnalează contractele frauduloase făcute cu bani de la buget. Un exemplu de material contorizat pe porcisme.ro este un caz prezentat de Adevărul.

Alexandru Diaconescu, acuzat că ar fi autorul jafului armat de la 6 decembrie 2004, din Braşov, în urma căruia au fost ucise două farmaciste, trebuie despăgubit de stat cu 490.000 de euro. Decizia a fost luată de Tribunalul Bucureşti, după ce tânărul a dat anul trecut statul în judecată.

Conform porcisme.ro, acest prejudiciu reprezintă echivalentul a 49.000 alocatii de stat pentru copii.

Cel mai mare abuz este un caz semnalat de Academia Caţavencu, ziar ce susţine că "anual, România pierde peste un miliard de euro din contrabanda "legală" cu ţigări. Contrabanda "legală" cu ţigări se practică în magazinele duty free de pe graniţele terestre cu Serbia şi Moldova. În complicitate cu angajaţii Internelor, contrabandiştii tutunului neimpozitat umflă numărul celor care trec graniţa şi de 60 de ori, ca să justifice sutele de milioane de pachete de ţigări netimbrate introduse în ţară."

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite