România lui Gheorghiţă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax Foto / Alexandru Dobre
FOTO Mediafax Foto / Alexandru Dobre

Un exerciţiu de transparenţă al Ministerului Sănătăţii ne-a dezvăluit că “mai mult de 60% din vaccinări s-au făcut în afara centrelor de vaccinare din platforma oficială”. În aceeaşi zi, premierul României anunţa controale pentru a verifica cum a fost posibil ca informaţiile publice să ajungă la contribuabili.

Gheorghiţă, „şefu’ la campania de vaccinare“, iese într-o conferinţă de presă şi spune că el a „informat“ premierul, nu l-a sesizat. Tot atunci aruncă şi informaţia halucinantă: datele nu au fost „validate“. Adică lasă să se înţeleagă că acele date nu au fost „verificate din nou“. Cum s-ar spune, „marii strategi“ ai campaniei de vaccinare iau decizii fără să aibă habar dacă datele sunt corecte. de fapt, deja ştim că respectivii sunt deranjaţi că am aflat cât de mare este numărul centrelor de vaccinare „paralele“.

Azi, recorder.ro oferă nişte informaţii din care reiese ca „peste 7.000 de persoane s-au vaccinat mai devreme decât ar fi avut dreptul“.

Newsweek, ziarul de propagandă al PNL, susţine că demersul de publicare a informaţiilor publice a Ministerului Sănătăţii ar fi deconspirat o „unitate secretă“ din Lehliu-Gară. În titlu este înfierat şi vinovatul: Voiculescu. Doar că, până să scrie în Newsweek, nimeni nu ştia că „pe lista centrelor de vaccinare, la poziţia 2.154, apare o sală de sport din Lehliu-Gară, unde se vaccinează personalul civil şi militar care urmează să execute misiuni în afara teritoriului naţional“.

Între timp, descoperim că adresa centrului de vaccinare din Lehliu-Gară a fost publicată înainte de prefectura Călăraşi.

Cu ce am rămas din povestea asta:

- Guvernul României este controlat din umbră de Servicii; este singura explicaţie logică pentru modul în care premierul s-a executat atunci când Gheorghiţă l-a tras de urechi.

-  Serviciile, prin marioneta sa - Gheorghiţă -, obişnuiesc „să valideze datele“; faptul că Recorder „a obţinut datele“ face că informaţia să pară credibilă şi noi să acceptăm ca „doar puţin peste 7000 s-au vaccinat peste rând“.

Acum, după ce ştim că informaţiile ajunse la noi sunt deja „validate“, singurul om în care am încredere în acest moment este ministrul Vlad Voiculescu, tocmai pentru că ştiu că aşa se procedează atunci când cineva nu este din sistem: este denigrat.

Urmăresc discuţiile pe net ale celor care încearcă să ducă în derizoriu cifra de (peste) 7000 de persoane care au fentat sistemul naţional de vaccinare.

În primul rând, să fie clar: ăştia 7000 nu sunt funcţionari de rang înalt... sunt doar 7000 care nu au nicio funcţie, dar au intrat în fata bătrânilor şi bolnavilor la vaccinare.

Acum, din perspectiva asta, închipuiţi-vă că 7000 de persoane + funcţionarii de rang înalt nu ţin cont de:

- regulile de circulaţie

- regulile de construcţie

- normele de poluare

- etc

Aşadar, în timp ce unii văd în aceste cifre „doar 0,6% dintr-un milion de vaccinaţi“, eu sunt îngrozit cât de mulţi au „reuşit“ să fenteze un „sistem militarizat“ în condiţiile în care există o lungă listă de „speciali“ care erau deja în etapa 2 de vaccinare.

Sincer, mă sperie cât de mare este „România lui Gheorghiţă“. De aceea nici nu mai cer demisia respectivului... ştiu că nimeni din Guvern nu are curaj să se ia de el.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite