România, pe locul 2 în Europa şi pe 6 în lume la decese COVID-19 înregistrate ieri. CNCAV: „Când vom înţelege cu toţii că situaţia este cât se poate de gravă?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos
FOTO: Inquam Photos

România a ajuns pe locul 6 în lume şi pe 2 în Europa ca număr de decese raportate în ultimele 24 de ore, a anunţat marţi seară Comitetul Naţional pentru Vaccinare (CNCAV) pe pagina de Facebook RoVaccinare. Din totalul deceselor raportate astăzi în lume, decesele din România reprezintă 5%.

Conform postării, în România au fost raportate astăzi de 2,65 de ori mai multe decese decât media Europeană şi de 6.34 de ori mai multe decese decât media în lume. De asemenea, au fost raportate în România de 2,2 ori mai multe cazuri noi decât media europeană şi de 6 ori mai multe cazuri decât media în lume. 

„Avem peste 10.000 de persoane internate în spital, din care aproape 300 sunt minori. 

Peste 1.000 de persoane sunt internate în ATI şi luptă împreună cu medicii pentru vieţile lor”, au transmis reprezentanţii CNCAV.

În cursul zilei de ieri s-a anunţat cel mai mare număr de cazuri înregistrate în 24 de ore de la începutul pandemiei: 11.049 de infectări au fost raportate de autorităţi, recordul anterior fiind de 10.269 de cazuri, pe 18 noiembrie 2020

În ceea ce priveşte vaccinarea, raportată la întreaga populaţie, nu doar la populaţia eligibilă, în Europa aceasta este de 52% cu schema completă şi 4,5% cu prima doză. În lume, procentelul de persoane vaccinate complet ajunge la 33%, respectiv 12 doar cu prima doză. În România, acoperirea vaccinală este de 28% cu schemă completă şi încă 1% cu prima doză.

„Haideţi să ne ajutăm între noi! Haideţi să ne vaccinăm în număr cât mai mare cu schemă completă! Haideţi să nu blocăm spitalele! Haideţi să avem grijă de noi şi de cei de lângă noi!”, au mai transmis reprezentanţii CNCAV.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite