România, model pentru Georgia în aplicarea legislaţiei antifumat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
România va ajuta Georgia la implementarea legislaţiei antifumat FOTO Adevărul
România va ajuta Georgia la implementarea legislaţiei antifumat FOTO Adevărul

Georgia pregăteşte intrarea în vigoare a legislaţiei antifumat şi va primi sfaturi de la experţii români în acest sens. Practic, medicii români le vor oferi detalii legate de reglementările făcute de România în acest domeniu.

Mai precis, delegaţia georgiană, compusă din experţi în sănătate publică, se va întâlni cu oficiali din Ministerul Sănătăţii, respectiv cu secretarul de stat Rodica Nassar. Ulterior, aceştia vor avea o întâlnire cu oficiali ai Institutului Naţional de Sănătate Publică. 

Autorităţile publice georgiene, sprijinite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, au lucrat la o nouă legislaţie privind controlul fumatului, legea urmând să intre în vigoare de la 1 mai. În urmă cu doi ani, România a adoptat legea care prevede interzicerea fumatului în spaţiile publice închise, spaţiile închise de la locul de muncă, la locurile de joacă pentru copii, în unităţile sanitare, de învăţământ, precum şi cele destinate protecţiei şi asistenţei copilului.

Reamintim că fumatul este responsabil cu 16% din totalul deceselor cauzate de bolile non-transmisibile. Anual, fumatul ucide peste 7 milioane de persoane şi produce pagube de peste 1,4 miliarde de dolari pe fondul cheltuielilor de sănătate şi a scăderii productivităţii.

În prezent, 17 dintre cele 28 de state ale Uniunii Europene interzic total fumatul în spaţiile publice închise, în mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite